Burse sociale și premii pentru olimpici stabilite de CJ (video)

0

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean (CJ) Botoșani s-a stabilit regulamentul de acordare a stimulentelor financiare elevilor din unitățile de învățământ care au obținut rezultate de excepție la olimpiadele școlare.

Acesta a fost votat în bloc de toți consilierii prezenți, chiar dacă liberalul Ada Macovei, fost inspector general în guvernarea PDL, a adresat un mesaj public actualilor reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ). „Rog Inspectoratul Școlar și pe această cale să-și asume conștient și corect toate actele pe care le trimite Consiliului Județean astfel încât să nu fim puși în situații neplăcute și noi și dumneavoastră”, a declarat Ada Macovei, care a făcut astfel referire la situația de anul trecut, când unii dintre olimpici au fost omiși de către IȘJ și a fost nevoie de o nouă hotărâre de rectificare a situației. De altfel, potrivit Adei Macovei nici acum nu ar fi fost recompensați toți olimpicii județului.

Lista elevilor este trimisă CJ-ului, an de an de către IȘJ. Cuantumul premiilor în acest an va crește, cu 100 de lei. Astfel, copiii performanți vor primi 400 de lei pentru premiul I, 300 de lei pentru premiul II și 200 de lei pentru premiul III. Componenții echipelor vor primi fiecare câte 150 de lei, asta în condițiile în care anul trecut au primit câte o sută de lei.

Tot în ultima ședință de CJ a fost aprobată și hotărârea prin care s-a stabilit acordarea a 99 de burse sociale în valoare de 150 de lei lunar pentru copii de la Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” Botoșani și Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi.

Deja ai votat!
se încarcă...