Constantin Conțac joacă încă în business-ul deszăpezirii

0

Deși a anunțat că-și vinde flota de utilaje după ce a reziliat contractul de deszăpezire pentru județele Botoșani și Suceava pe care îl avea încheiat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Constantin Conțac nu a reușit, iar acum, o parte din utilaje, le-a închiriat firmelor din cele două județe. „Nici nu am ieșit «la piață cu ele». Nu se vând pe doi lei. Am multe utilaje și foarte bune. O parte le-am dat (n.r. – închiriat) fiului meu (n.r. – Liviu Conțac), iar altele la Suceava. Am și de unde vinde”, a declarat Constantin Conțac.

Ieri, utilaje ale firmei Transporturi Auto SA (TASA) patrulau prin județ. „Este ceața asta și a trebuit să iasă spre Săveni și Trușești”, a mai spus Constantin Conțac.

Societatea controlată de Liviu Conțac, Big Conf, asigură deszăpezirea pe zona 1 – Botoșani și zona 3 – Săveni a drumurilor județene. Pe zona 2, Dorohoi, serviciu de deszăpezire a fost câștigat de Mineral Com, din comuna Odoreu (Satu Mare). Și în acest caz va exista o implicare a firmei Big Conf, care este terț susținător. Anul trecut, Mineral Com a avut o cifră de afaceri de doar 1,9 milioane de lei, un profit de 800.000 de lei și o medie de șapte angajați.

Singura zonă în care Big Conf nu are nicio implicare este cea de la Trușești, unde deszăpezirea drumurilor județene a fost adjudecată de Cornell’s Floor.

TASA a renunțat în primăvară la contractul multianual de deszăpezire pe care îl avea încheiat cu DRDP Iași, deoarece, potrivit lui Constantin Conțac, guvernanții l-au obligat să mărească salariile minime la 3.000 de lei, dar nu a primit în schimb subvenția promisă și pentru activitatea de deszăpezire. „Am pierdut anul trecut trei milioane din cauză că nu s-au dat acești bani. Eu am terminat contractul până la 15 martie, cum era prevăzută etapa de deszăpezire, dar în schimb ei nu au vrut să plătească”, declara Constantin Conțac. Imediat, TASA a scos la vânzare întreaga flotă de deszăpezire, formată din 40 de pluguri şi răspânditoare de material antiderapant, 15 autovehicule tip UNIMOG, dotate cu pluguri şi răspânditoare speciale pentru iarnă, folosite în bazele de deszăpezire și vara la transporturi de până la 3,5 tone. De asemenea, a scos la vânzare bazele de deszăpezire de la Bucecea şi Truşeşti.

În aceste condiții, DRDP Iași, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos din nou la licitație lucrările de deszăpezire pentru județele Botoșani și Suceava. Valoarea lucrărilor estimate pentru cele două loturi este de aproximativ cinci milioane de lei, puțin peste un milion de euro. Deși licitația s-a finalizat, iar serviciul a fost adjudecat de Florconstruct Suceava, contractele nu au fost semnate de CNAIR din lipsa surselor financiare.

Deja ai votat!
se încarcă...