vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTV-ați pregătit pentru masa de Crăciun?

V-ați pregătit pentru masa de Crăciun?

De Sărbători, ne bucurăm de cele mai frumoase și memorabile clipe alături de familie și de cei dragi. An de an, fiecare gospodărie a dezvoltat propriile obiceiuri, însă există unele tradiționale care se vor regăsi în majoritatea caselor de români.

Dumneavoastră sunteți pregătit pentru ospățul prelungit din această perioadă? Pentru mulți dintre noi startul este dat în data de 20 decembrie, când de Ignat se sacrifică porcii, cei din care se vor prepara numeroase feluri de mâncare atât pentru Crăciun și Anul Nou, cât și pentru restul iernii. Vă prezentăm în continuare o listă de mâncăruri tradiționale pe care cu greu le veți rata în acest final de lună.

Sarmalele: O masă tradițională fără sarmale este greu de imaginat. Acestea merg perfect cu o smântână de calitate și sunt foarte bune chiar și a doua zi.

Salata de boeuf: Chiar dacă numele ei sugerează că ar fi vorba despre o mâncare franțuzească, specialiștii culinari sugerează că acest antreu delicios a pătruns la noi pe filiera rusească, fiind o interpretare locală a faimoasei salate rusești – salata Olivier.

Piftie: Cine nu are piftie, poate să pună niște tobă pe masă. Nu toți agreează aceste feluri specifice nouă, însă majoritatea dintre noi o asociază cu gustul sărbătorilor de iarnă.

Cârnați: Nimeni nu a spus vreodată că de sărbători românii mănâncă sănătos, adevărul fiind că această perioadă este cel mai puțin propice pentru a începe o dietă. Așa că un cârnat de casă, preparat chiar acasă sau luat de la un magazin care respectă obiceiurile și tradițiile noastre este pur și simplu ne nerefuzat.

Ouă umplute: Ah, ficatule, unde facem loc noi și pentru niște ouă umplute? După ce că oul este întotdeauna delicios, inventivitatea culinară a omului i-a adăugat și niște umplutură ca să-ți lase gura apă. Întotdeauna pe o farfurie de Crăciun este un loc rezervat și pentru un ou cu cea mai savuroasă umplutură.

Vin fiert: Combinația de grăsimi și alcool nu este una cu care să defilăm pe termen lung, fiind ușor să ajungem la excese. De aceea, o cană de vin fiert ca să gonească frigul din oase este arhisuficientă, mai ales că are un gust inconfundabil.

Partea bună este că în ziua de azi este foarte ușor să găsim rețete pentru orice dorim să punem pe masă. Doar răbdare și voie bună să avem. Sfat: căutați reducerile la ingrediente pe siteul Catalomat.ro, unde găsiți cataloagele online ale majorității lanțurilor de magazine. De obicei, la Penny Market se găsesc permanent reduceri, așa că acesta este unul dintre cataloagele de neratat.

În concluzie, Sărbători fericite și cât mai delicioase alături de cei dragi!

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...