Municipalitatea a încasat peste un milion de lei din rezervarea locurilor de parcare

Rezervarea parcărilor cu plată a adus venituri însemnate municipalităţii botoşănene. Marian Murariu, viceprimar al municipiului, a declarat că, până la 30 noiembrie 2019, suma încasată a fost de 1.145.702 lei, reprezentând taxa plătită pentru rezervarea a aproximativ 8.700 de locuri. 95% dintre aceste locuri sunt rezervate de persoanele fizice. Aproximativ 95% din locurile de parcare sunt rezervate cu preţul minim.

Botoşănenii au plătit în acest an o taxă de 131 de lei, aceasta fiind taxa minimă, care la anul va fi de 138 de lei. Pentru persoanele juridice, taxa a fost în acest an de 467 de lei, iar la anul vor plăti câte 498 de lei. „Achitarea contravalorii rezervării locului de parcare se va face începând cu prima zi lucrătoare a anului 2020, până pe 15 martie inclusiv”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Planuri pentru implementarea unui sistem unic de identificare a locurilor rezervate

Edilii analizează posibilitatea implementării unui sistem unic de identificare a locurilor rezervate, pentru a fi eliminată practica actuală, prin care botoşănenii îşi semnalizează locul pentru care plătesc, după cum consideră de cuviinţă. „Urmează să mai discutăm cu colegii de la Serviciul patrimoniu, să vedem cum putem implementa acest lucru. Eu iau în calcul unele modificări ale regulamentului privind rezervarea locurilor de parcare deoarece, în aceşti trei ani şi jumătate de când sunt la primărie, am constatat că sunt mici disfuncţionalităţi în acest regulament. Mi-aş dori ca până la finalul mandatului să fie pus la punct şi acest regulament. Vă pot da un exemplu. Sunt persoane care îşi rezervă un loc de parcare, îl ţin 2 – 3 ani, după care vând maşina, dar continuă să-l plătească, fără să aibă maşină în proprietate. Plătesc locul şi merg <la mica înţelegere> cu vecinii. Este un minus al regulamentului şi nu vreau să se mai întâmple lucrul acesta”, a precizat viceprimarul, adăugând că va da mai multe detalii în legătură cu modificările pe care le va propune, la începutul anului viitor.

Planuri pentru evidenţa informatizată a locurilor de parcare

Ani la rând, evidenţa locurilor de parcare s-a ţinut pe hârtie, registre şi schiţe ale zonelor unde sunt aceste locuri. Municipalitatea va avea o evidenţă informatizată a locurilor de parcare. Acest lucru se va realiza în baza unei finanţări europene prin care va fi digitalizată activitatea instituţiei, aici intrând şi evidenţa locurilor de parcare.

Deja ai votat!