vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTInstituţii închise de sărbători

Instituţii închise de sărbători

Majoritatea instituţiilor de stat sunt închise începând de astăzi şi până duminică. Medicina de urgenţă se pregăteşte de un nou val de pacienţi. Unităţile de urgenţă, Ambulanţa şi SMURD vor lucra la foc continuu în aceste zile, mai ales că mare parte dintre medicii de familie nu vor fi la program, iar miercuri şi joi policlinicile vor fi închise. De asemenea, mâine majoritatea farmaciilor din judeţ vor fi închise. Doar trei farmacii în Botoşani şi două în Dorohoi vor avea program pentru pacienţi în prima zi a Noului An. Astăzi, în schimb, acestea vor avea program normal, iar pe 2 ianuarie vor avea program specific zilelor de duminică, adică până la ora 16.

Deşi ziua de 31 decembrie a fost declarată liberă de guvern, la Spitalul Judeţean „Mavromati” angajaţii vor fi la muncă şi în această zi, precum şi vineri, 3 ianuarie. Astfel, botoşănenii pot să se prezinte în Ambulatoriu chiar şi în aceste zile şi chiar sunt sfătuiţi de medici să apeleze la Policlinică, în loc să aglomereze Unitatea de Primiri Urgenţe fără rost. De asemena, botoşănenii vor avea la dispoziţie centrele de permanenţă din judeţ, dar şi cel din municipiul Botoşani, pe tot parcursul sărbătorilor, putând apela la medicii de familie care asigură permanenţa în aceste unităţi.

 

Recomandări făcute de medici

 

Ca în fiecare an, cadrele medicale se aşteaptă la o avalanşă de pacienţi în această perioadă şi asta pentru că unii botoşăneni beau şi mănâncă peste măsură. Din acest motiv, medicii îi sfătuiesc pe botoşăneni să evite excesele de orice fel, care îi pot aduce la spital tocmai în aceste zile. „Este recomandată evitarea abuzului şi consumului excesiv de alimente, evitarea consumului excesiv de alcool, pentru că orice consumat în exces ar putea duce la afecţiuni medicale sau la agravarea unor afecţiuni deja existente”, a precizat medicul primar Bogdan Alexandroaie, din cadrul Spitalului Judeţean „Mavromati”.

Din experienţa anilor anteriori, botoşănenii iau cu asalt Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), locul unde vor fi de gardă doar doi medici pe tură, care vor deservi tot judeţul. „Având în vedere istoricul urgenţelor din ultima perioadă şi mai ales că deservim tot judeţul, rugăm pe cei care ajung la noi să aibă răbdare şi să respecte codul de culori. Toţi vor fi consultaţi, însă în ordinea priorităţilor medicale. Există coduri de culoare şi îi rugăm pe cei care se vor prezenta în serviciul nostru să respecte triajul pacienţilor efectuat de personalul nostru”, a precizat medicul Ramona Elena Guraliuc, coordonator al UPU-SMURD Botoşani.

 

Tramvaiele rămân în depou în prima zi din an

 

Astăzi, 31 decembrie, tramvaiele vor circula în intervalul orar 6.00 – 16.00. Mâine, 1 ianuarie, tramvaiele vor rămâne în depou, fiind zi liberă pentru tot personalul societăţii. Pe 2 ianuarie, tramvaiele vor circula începând cu ora 9.00 până la ora 17.00, iar pe 3 ianuarie, de la 6.00 – la 20.00. Pe 4 şi 5 ianuarie va fi program normal de sâmbătă şi duminică, iar din 6 ianuarie se va lucra după un program normal.

 

Casierii închise de sărbători

 

Şi furnizorii de utilităţi vor avea program special în perioada sărbătorilor. Astăzi, 31 decembrie, casieriile Nova Apaserv din Bulevard, Primăverii,  Săvenilor, din Dorohoi, Darabani, Săveni şi Bucecea vor fi deschise în intervalul orar 8.00 – 14.00. La casieria din Uvertura Mall programul de astăzi este între 10.00 şi 14.00. În zilele de 1 şi 2 ianuarie toate casieriile societăţii vor fi închise. Acestea nu vor avea program de lucru cu publicul nici în prioada 3 – 8 ianuarie, când este programată inventarierea anuală a soldurilor.

Cele trei puncte unde se încasează contravaloarea facturilor emise de Modern Calor, respectiv sediul de lângă Şcoala 7, sediul Direcţiei Impozite şi Taxe şi Uvertura Mall, vor avea astăzi, 31 decembrie, program până la ora 10.00. Pe 1, 2 şi 3 ianuarie toate casieriile Modern Calor vor fi închise, urmând ca programul normal de lucru să fie reluat pe 6 ianuarie.

 

Program special pentru cazier, permis şi paşapoarte

Botoșănenii care doresc să obţină cazierul judiciar în această perioadă trebuie să știe că ghișeul de profil din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean va funcționa după un program special. Astăzi, pe 31 decembrie a.c., ghişeul va fi deschis până la ora 16, după care primele două zile 2020 unitatea va fi închisă. Activitatea va fi reluată vineri, pe 3 ianuarie, când se va lucra normal, ghişeul fiind deschis între orele 8-16, iar în weekend poliţiştii vor veni din nou la muncă, dar vor avea un program redus. Astfel, sâmbătă, pe 4 ianuarie, ghișeul de eliberare a cazierului judiciar va fi deschis între orele 8 – 15, în timp ce duminică programul de lucru cu publicul va fi între orele 8 şi 13.

Şi la Serviciul de paşapoarte astăzi se va lucra normal , după care vor urma două zile libere, iar vineri se va relua activitatea în intervalul orar 8 – 16,30. Ghişeele vor fi deschise inclusiv sâmbătă, pe 4 ianuarie, între orele 8 – 15, pentru ca duminică să se lucreze în intervalul orar 8 -13.

Şi funcționarii din Serviciul de permise şi înmatriculări vor lucra în weekend. Astăzi, ghişeele vor fi deschise după programul obişnuit, iar pe 1 și 2 ianuarie 2020 unitatea va fi închisă. În schimb, vineri, pe 3 ianuarie, se va lucra din nou după orarul obişnuit, pentru ca sâmbătă, pe 4 ianuarie, ghişeele să fie deschise între orele 9 şi 15. În plus, unitatea va fi deschisă inclusiv duminică, pe 5 ianuarie, când se va lucra în intervalul orar 9 – 13.

 

Hipermarketuri închise o singură zi

 

Hipermarketurile din oraş au, la rândul lor, program special de sărbători. Astfel, la Carrefour, astăzi va fi deschis între orele 08:00 – 19:00, iar mâine, în peima zi din noul an va fi închis.

La Kaufland va fi deschis astăzi între orele 07.00-18.00, iar mâine va fi închis.

La Lidl, astăzi va fi deschis între orele 07.00-18.00, urmând ca mâine porţile magazinului să fie închise.

Toate cele trei hipermarketuri vor reveni la programul normal pe 2 ianuarie.

Reţeaua de magazine Admir este deschisă nonstop.

 

 

NUMERE DE PERMANENŢĂ:

 

– Ambulanţă, Poliţie, Pompieri: 112

 

DISPECERATE:

– E.ON Gaz: 0800.800.928

– E.ON Moldova: 0800.800.929

– Nova Apaserv: 0374.106.804

– Modern Calor: 0231.535.340 sau 0231.515.959

– Protecţia Consumatorilor: 0231.512.958

 

FARMACII DE GARDĂ

 

– 31 decembrie – Farmacia Nym Plus, Strada Unirii Nr.8, parter, Tel. 0743004354

 

– 01 ianuarie – Ropharma, Strada 1 Decembrie Nr. 45, 0231510507

 

– 02 ianuarie – Farmacia Sensiblu, Strada Marchian, Tel. 0231512162

 

 

– Redacţia

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...