spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTLicitaţia vizând reabilitarea Bisericii "Sfântul Gheorghe" se apropie de final

Licitaţia vizând reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” se apropie de final

Procedura de desemnare a unui constructor care să reabiliteze Biserica „Sfântul Gheorghe” se apropie de final. Anunţul a fost făcut de primarul Cătălin Flutur. „Suntem la evaluarea finală. Biserica <Sfântul Gheorghe> a fost unul dintre obiectivele alese de Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice. Este o licitaţie sub monitorizare naţională. Astfel, orice procedură, orice etapă o comunicăm ANAP, iar această instituţie o verifică. Azi verificam noi, când terminam, trimiteam la ANAP şi primeam de la ei viza că e ok. Acum s-a făcut şi verificarea ofertei tehnice, urmând să se deschidă oferta financiară”, a declarat primarul. Edilul nu a precizat şi data la care va fi anunţat câştigătorul, însă a apreciat că această procedură se va încheia în curând.

Două firme interesate de acest contract

Iniţial, şapte firme s-au arătat interesate de acest contract şi au solicitat clarificări, care au impus trei amânări. Pe 4 noiembrie 2019, când s-a încheiat perioada de depunere a documentaţiilor, au depus oferte doar două firme, respectiv LDC Trust Construcţii MV Botoşani şi Restaco Suceava. LDC Trust Construcţii aparţine omului de afaceri Victor Mihalachi. Restaco Suceava a mai câştigat în Botoşani contractul de reabilitare a Casei Sofian.

De la semnarea contractului de finanţare au fost organizate patru licitaţii

Aceasta este a patra licitaţie pentru Biserica „Sfântul Gheorghe”. În varianta optimistă în care această licitaţie se va încheia cu declararea unui câştigător, lucrările vor începe în primăvara acestui an, la doi ani de la semnarea contractului de finanţare, doi ani în care la biserică nu s-a mutat vreo cărămidă.

Valoarea contractului vizând reabilitarea şi modernizarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost diferită la fiecare licitaţie. Astfel, la prima licitaţie, din iunie 2018, valoarea a fost de 5,192 milioane de lei, la a doua, din noiembrie 2018, a scăzut la 5,056 milioane de lei, pentru ca la a treia încercare, în martie 2019, să ajungă la 6,039 milioane de lei. La procedura aflată acum în derulare s-a ajuns la o valoare de 7,518 milioane de lei.

Au trecut aproape doi ani de la semnarea contractului de finanţare

Contractul de finanţare a fost semnat pe 12 februarie 2018 de către primarul Cătălin Flutur şi Vasile Asandei, director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamţ. Proiectul „Reabilitare şi dezvoltare turistică a monumentului istoric Ansamblul «Bisericii Sfântul Gheorghe»” va fi realizat cu finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

La biserică, dar şi la turnul clopotniţă, sunt programate lucrări de consolidare, restaurare şi refacere instalaţii electrice, sanitare, de încălzire, montaj semnalizare şi avertizare incendiu, montaj instalaţii antiefracţie, montaj generator electric.

Biserica „Sfântul Gheorghe” este ctitorie a Doamnei Elena Rareş, fiind datată în anul 1551.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...