Țurcanu mai aspiră un primar PSD (video)

0

Florin Țurcanu a mai aspirat un primar din PSD. După primarul comunei Cristeşti, județul Botoșani, Ionel-Lucian Borfotină, care va candida din partea ALDE la Primăria Botoșani, Florin Țurcanu l-a anunțat, într-o conferință de presă, drept candidat din partea partidului pe care-l conduce la Românești pe actualul primar PSD, Dumitru Buzoianu. Acesta a recunoscut că nu și-a ținut promisiunile față de electoratul care l-a votat acum patru ani, dar încearcă să paseze toată responsabilitatea pe PSD. „Asfaltarea a cinci kilometri de drum comunal și construirea unei săli de sport nu mi s-au aprobat. La insistenţele mele mi s-au promis. Într-un final, nu am realizat ceea ce am promis electoratului”, a fost discursul primarului în fața presei.
De partea cealaltă, reprezentanții PSD susțin că Dumitru Buzoianu nu mai intra în vederile lor pentru alegerile de peste câteva luni.
„I-am măsurat și noi și vedem ce realizări au. Domnul primar nu-și mai dorea decât să candideze și să obțină un mandat de consilier local. Noi vrem mai mult”, a declarat Alexandra Huțu, secretar executiv al PSD Botoșani.

La ultimele alegeri, cele prezidențiale, Dumitru Buzoianu a făcut campanie pentru Viorica Dăncilă, dar la el în comună a câștigat Klaus Iohannis cu o diferență de zece procente. „La prezidențiale a ieșit PNL-ul. Eu pentru PSD am făcut campanie”, a recunoscut Dumitru Buzoianu, care a fost apărat de Florin Țurcanu, în sensul că acesta a afirmat că alegerile locale sunt cu totul altceva decât cele prezidențiale.

Țurcanu a mai spus că săptămâna viitoare va mai prezenta un primar în funcție care va candida pentru ALDE, dar care nu provine din PNL.

Reamintim că la ALDE s-a oploșit și singurul primar PRU din județ, cel de Viișoara, Dinu Moroșanu, care a câștigat alegerile la o distanță de doar 10 voturi față de candidații Daniel-Ionel Hurmuz (PNL) și Laurențiu Constantin Rîmbu (PSD), ambii obținând câte 20,38% din voturi, față de 21,33%, cât a avut actualul primar.

 

Deja ai votat!
se încarcă...