Bătălia pentru play-off se dă în 3: Botoșani se luptă cu Gaz Metan și Viitorul pentru a prinde un loc în top 6!

0

Crește tensiunea în fotbalul românesc, pentru că mai sunt numai 4 etape până la încheierea primei faze a campionatului. Interesant este că, Andrei Miron, căpitanul celor de la FC Botoșani, știe sigur că va juca în play-off-ul Ligii 1, chiar dacă formația sa actuală nu va prinde locul 6 în campionat. Cum este acest lucru posibil? Veți înțelege mai bine dacă răsfoiți acest material…

Campania de transferuri a celor de la FC Botoșani pare a fi una dezamăgitoare pentru suporteri. Numai doi jucători noi au fost aduși până acum la echipă: veteranul stoper Alin Șeroni de la UTA și masivul atacant croat Marko Dugandzic de la Osieik.

Lucrurile nu stau mai bine nici în ceea ce privește despărțirile: Mijlocașul ofensiv Hervin Ongenda a fost vândut la Chievo în schimbul sumei de 500.000 euro, colegul său de la centrul terenului Sofien Moussa a plecat gratis la Academica Clinceni, contractul internaționalului fundaș central leton Nikita Kolesovs a fost reziliat, iar căpitanul Andrei Miron va pleca la FCSB după primele 3 etape din 2020, adică înaintea începerii play-off-ului, parte dintr-o afacere pe care unii o consideră dubioasă.

În momentul de față, FC Botoșani are al 5-lea cel mai slab lot din punct de vedere valoric din campionat, acesta fiind evaluat la 8.48 milioane de euro – puțin pentru o echipă care emite pretenții la calificarea în play-off.

Cu toate acestea, Valeriu Iftime, s-a arătat destul de optimist în ultimele zile, după ce a urmărit primele 4 meciuri ale moldovenilor din campania de pregătire efectuată în Antalya. Elevii lui Marius Croitoru s-au văzut învinși de Legia Varșovia și de Beroe Stara Zagora, însă s-au impus în fața formațiilor Paksi SE și Ahmat Groznîi.

Finanțatorul echipei speră ca echipa sa să urce pe locul 5 după prima etapă din 2020: „După prima etapă din 2020 putem fi pe locul 5. Gaz Metan trebuie să ia bătaie la Craiova, trebuie să ia bătaie Viitorul la Iași iar noi să batem în deplasare pe Chindia și să fim pe locul cinci încă din prima rundă din acest an. De acolo, vom fi la mâna noastră,” a declarat Valeriu Iftime.

Gaz Metan Mediaș, FC Viitorul și FC Botoșani sunt cele 3 echipe care se luptă pentru accederea în play-off, după cum a punctat și finanțatorul echipei. Iată programul contracandidatelor în ultimele 4 etape rămase din prima parte a sezonului:

Program Gaz Metan Mediaș (36 puncte)

 • Etapa 23 – U Craiova (deplasare)
 • Etapa 24 – CFR Cluj (acasă)
 • Etapa 25 – Academica Clinceni (deplasare)
 • Etapa 26 – Dinamo (acasă)

Program FC Viitorul (35 puncte)

 • Etapa 23 – Poli Iași (deplasare)
 • Etapa 24 – U Craiova (acasă)
 • Etapa 25 – CFR Cluj (deplasare)
 • Etapa 26 – Academica Clinceni (acasă)

Program FC Botoșani (33 puncte)

 • Etapa 23 – Chindia Târgoviște (deplasare)
 • Etapa 24 – FC Hermannstadt (acasă)
 • Etapa 25 – Sepsi Sf. Gheorghe (deplasare)
 • Etapa 26 – Poli Iași (acasă)

Este clar că FC Botoșani pare să aibă cel mai ușor program în acest final de sezon regulat, însă moldovenii au și cel mai mic număr de puncte. Acestea sunt cotele oferite de agențiile de pariuri sportive pentru calificarea în play-off-ul din Liga 1 Casa pariurilor a formațiilor în cauză:

 • FC Viitorul Constanța – 1.30
 • Gaz Metan Mediaș – 1.40
 • FC Botoșani – 2.25

Se pare că specialiștii au acordat o mai mare pondere valorii lotului și a punctajului actual, decât programului competițional al celor 3 formații. Totuși, Botoșani are șanse reale de calificare, chiar și în ochii bookmakerilor. Prin comparație, Dinamo, care are al 6-lea cel mai valoros lot din campionat, are o cotă de 10 pentru a se califica în play-off.

Deja ai votat!
se încarcă...