Fugar încercuit şi încătuşat. Individul s-a ascuns de poliţişti

0

Scene desprinse parcă din filmele de acţiune s-au petrecut pe o stradă marginaşă a municipiului Botoşani. Căutat de poliţişti, un individ a încercat să se ascundă într-un imobil în care a intrat prin efracţie. Ce a urmat a fost o adevărată desfăşurare de forţe, iar în final individul a fost încătuşat.

Scenele s-au petrecut duminică, pe 2 februarie a.c., în municipiul Botoşani, când poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) au reuşit să îl localizeze pe un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Flămânzi, pe numele căruia magistraţii Judecătoriei Botoşani au emis un mandat de arestare în lipsă pentru conducere fără permis şi furt calificat. Localizat pe strada Plopilor, tânărul i-a observat pe poliţişti şi a încercat să se sustragă urmăririi, intrând prin efracţie într-un imobil din apropiere.

Pentru a nu-l scăpa, poliţiştii au solicitat sprijin de la mai multe echipaje de ordine publică, întreaga zonă fiind înconjurată. Ulterior, forţele de ordine au pătruns în imobil, tânărul fiind găsit într-una dintre camere. „S-a procedat la încătuşarea bărbatului şi conducerea lui la sediul poliţiei, unde a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă. În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, conducere fără permis şi violare de domiciliu, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă o soluţie conform prevederilor Codului de Procedură Penală”, a precizat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Deja ai votat!
se încarcă...