40 de bilete de tratament pentru pensionari

0

Pensionarii botoșăneni au la dispoziție 40 de bilete de tratament prin Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM) în prima serie din acest an, care va debuta pe data de 17 februarie. Potrivit directorului adjunct al Casei Județene de Pensii (CJP) Botoșani, Ioan Buzilă, cele 40 de bilete sunt la Nicolina (18), Covasna și 1 Mai (câte șase), Amara și Pucioasa (câte patru), Moneasa (două). „Începem imediat să-i sunăm pe cei care au depus solicitările pentru această perioadă, deoarece timpul este foarte scurt până la debutul primei serii”, a mai spus Buzilă, care este convins că cei care chiar au nevoie de tratament vor fi de acord să plece imediat în stațiuni, chiar dacă majoritatea pensionarilor preferă lunile de vară.

Contribuţia individuală la costul biletului este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie din luna anterioară celei în care se efectuează repartiţia sau de 50% din valoarea biletului, în care pensia este mai mare. Valoarea biletului este de 1.792,6 lei la hotelurile de două stele și de 1.879 de lei la hotelurile de trei stele.

La nivelul județului Botoșani, anul trecut, au fost alocate 3.148 de bilete, cu 83 mai puține decât în 2018. Cu toate acestea, 269 de bilete nu au fost valorificate, deoarece mulți dintre pensionari nu au dorit să meargă în seriile de primăvară și spre sfârșitul toamnei şi nici în bazele TBRCM. „Nu se prea împacă solicitările tot mai mari de bilete ale pensionarilor cu faptul că avem bilete nevalorificate, în special în extrasezon. Mulți pensionari confundă acest tratament cu vacanța sau cu un concediu în sine și își doresc foarte mult să meargă vara, în cele trei luni”, declara, recent, Cristina Anton, directorul CJP.

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o hotărâre care simplifică acordarea biletelor de tratament balnear pentru pensionari. Astfel, la depunerea cererii-tip pentru acordarea unui bilet de tratament balnear pensionarul nu va mai fi obligat sa depună copia actului de identitate si talonul de pensie.

În acest an au fost alocate 370 de milioane de lei pentru biletele de tratament subvenționate, adică pentru aproximativ 200.000 de beneficiari.

Deja ai votat!
se încarcă...