Mai multe paturi în lupta cu gripa și virozele (video)

0

Saloanele pentru respiratori de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean sunt pline, reprezentanții unității spitalicești fiind nevoiți să suplimenteze paturile.

Medicul Valentina Morcov, șeful Secției Boli infecțioase adulți, a declarat că 14 paturi s-au pus suplimentar în saloane pentru a interna bolnavii cu infecții respiratorii.

Totuși, susține medicul infecționist, numărul de îmbolnăviri nu este mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. „Secția este aglomerată. Am suplimentat și numărul de paturi, s-au adus 14 paturi în plus ca să încapă toți pacienții pe care i-am internat. Însă, în acest moment situația este în limitele normale pentru această perioadă. Se știe foarte bine că în perioada octombrie-martie sunt viroze în număr mai mare, chiar și cazuri de gripă. Evoluția este asemănătoare cu cea din anii precedenți. A crescut numărul de prezentări la spital, dar în aceeași măsură din anii anteriori. Nu au fost cazuri foarte grave și nu au fost cazuri de deces”, a declarat medicul botoșănean.

Medicul primar susține că numărul de îmbolnăviri cu infecții respiratorii nu este mare și datorită faptului că botoșănenii s-au vaccinat antigripal în număr mare. „Eu sunt un susținător al vaccinării și sunt de părere că vaccinarea antigripală este indicată persoanelor care mai suferă de alte boli, vârstnici peste 65 de ani, copii cu probleme de sănătate. Este recomandat vaccinul persoanelor care lucrează în colectivități, și aici mă refer la profesori”, a mai spus medicul primar infecționist Valentina Morcov.

Medicul infecționist nu recomandă folosirea antibioticelor la infecțiile respiratorii.

Măsurile de restricții se mențin, în continuare, pe secțiile Spitalului Județean, a anunțat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Astfel, vizitele se fac doar între orele 15-17.00 și se interzice accesul vizitatorilor pe secțiile cu risc: terapie intensivă, boli infecțioase, neonatologie, oncologie. De asemenea, este interzis și accesul persoanelor cu afecțiuni respiratorii pe secții.

Deja ai votat!
se încarcă...