Imaginile dezastrului găsit de Protecția Consumatorului în bucătăriile restaurantelor din Botoșani

0

Imagini crunte găsite de echipele de control ale Protecției Consumatorilor venite de la București în frunte cu președintele ANPC, Eduardt Cozminschi, în restaurantele din județ. Carne expirată de luni bune, alimente alterate, mizerie de nedescris în bucătării, sunt doar câteva din neregulile pentru care s-a dispus închiderea temporară, avertismente și amenzi de 50.000 de lei în alte cazuri. „Sunt botoșănean și din respect pentru botoșăneni, doresc să mă implic în rezolvarea problemelor acestora pe domeniul de competență al Protecției Consumatorilor”, a spus Cozminschi.

Potrivit unui comunicat de presă al ANPC, au fost verificați de 21 de agenți economici din domeniul alimentației publice care au ca specific organizarea de evenimente. „Am participat în aceste zile la acțiuni de verificare și control ale operatorilor economici care desfășoară activități de alimentație publică pe raza județului Botoșani, coordonând, totodată, și acțiunea de control la nivel național. Am întâlnit abateri grave peste care nu am trecut și nu voi trece cu vederea. Astfel, doi operatori economici de renume din Botosani, au primit măsura complementară de oprire temporara a prestării de servicii până la remedierea abaterilor constatate. În total s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 50.000 lei în urma verificării celor 21 de agenți economici și am oprit de la comercializare 450,9 kilograme de produse alimentare neconforme precum: carne, legume si produse lactate”, a declarat Eduartd Cozminschi.

Acesta susține că găsit și operatori economici pe care i-a felicitat pentru modul în care își defășoară activitatea „oferindu-le consumatorilor produse și servicii conforme standardelor”.

Deja ai votat!
se încarcă...