spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăEconomicLegumicultorii din Programul „Tomate” vor trebui să vândă cu 50% mai mult

Legumicultorii din Programul „Tomate” vor trebui să vândă cu 50% mai mult

Programul „Tomate” va continua și în acest an, anunță Ministerul Agriculturii.

Termenul limită de înscriere în program este 15 aprilie 2020, iar termenul limită de valorificare a producţiei este 15 iunie 2020, inclusiv.

În plus, pentru a avea siguranţa că tomatele ce vor fi oferite populaţiei vor avea o calitate cât mai bună, beneficiarii trebuie să deţină un registru de evidenţă a tratamentelor de protecţie a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorităţii Naţionale Fitosanitare.

Reprezentanţii direcţiilor pentru agricultură judeţene vor efectua verificări la începutul rodirii şi înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producţiei.

Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de trei tone/1.000 mp, cu 50% mai mult decât în edițiile precedente. Alte modificări importante pentru „au avut în vedere îmbunătăţirea programului, astfel încât consumatorii să beneficieze de tomate de calitate din producţia autohtonă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii postat pe site-ul propriu.

La Botoșani, în programul „Tomate” 2019, s-au înscris 126 de legumicultori, din care doar 121 au fost eligibili. 67 de legumicultori au optat pentru ciclul I de producție, cel de primăvară, iar 54 pentru ciclul II, cel de iarnă. „Programul «Tomate româneşti» a încheiat trei ani de succes. Având în vedere că în primul an au fost înscrişi 65 de producători, în anul doi 102 şi anul trecut 121, putem concluziona că e un succes pentru judeţul Botoşani”, a declarat Cristian Delibaş, directorul Direcției Agricole a Județului Botoșani.

În România, consumul de legume mediu anual pe locuitor se situează în jurul valorii de 158,5 kilograme, din care tomate 38,4 kilograme, ceea ce reprezintă 24,22% din consumul total de legume.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...