Mobilizare deosebită pentru copiii din Dorohoi crescuţi de străbunici

0

Botoşănenii nu au rămas indiferenţi la problemele cu care se confruntă cei doi fraţi din municipiul Dorohoi, care sunt crescuţi de străbunici. Şi de această dată, multe persoane au răspuns apelului lui Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani şi au decis să dea o mână de ajutor. „Astăzi (ieri – n.r.) am ajuns din nou în orașul Dorohoi la familia Calancea cu cele donate de dumneavoastră. Copiii au fost foarte bucuroși, dar mai ales străbunicii că vor avea cele necesare. Noi sperăm că vom reuși să le reamenajăm căsuța și să le creăm condiții normale de trai. Mulțumim frumos tuturor celor care au contribuit și mai ales celor care au fost la faţa locului cu ajutoare”, a transmis Daniel Câşlariu.

Cei doi copii, de 12 şi şapte ani, trăiesc alături de străbunicii lor într-o casă ce are doar o cameră şi o bucătărioară. Deşi au mari probleme de sănătate, cei doi bătrâni se străduiesc să-şi ajute strănepoţii, care au fost abandonaţi de mamă şi nu ştiu nimic de tatăl lor.

Copiii sunt nevoiți să doarmă în pat cu străbunicii. În ciuda faptului că trăiesc doar din pensia modestă a străbunicilor, deoarece mama refuză să le dea alocația, copilașii sunt hotărâţi să depăşească toate aceste probleme şi să înveţe, convinşi fiind că doar aşa vor reuşi să depăşească toate problemele şi vor ajunge oameni realizaţi în viaţă.

Familia locuieşte în municipiul Dorohoi, pe strada Ardeal, numărul 6 A. Cei care doresc să ajute această familie, dar şi alte familii nevoiaşe,  pot contribui cu orice sumă în conturile deschise de Asociaţia Grup Civic Botoşani:  RO03BTRLRONCRT0530156401, respectiv  RO50BTRLEURCRT0530156401.

Deja ai votat!
se încarcă...