spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BT10 motive să îţi plănuieşti un sejur în Antalya în 2020

10 motive să îţi plănuieşti un sejur în Antalya în 2020

Antalya este o destinatie aflata intre preferintele turistilor romani care isi planifica vacanta pentru anul 2020, iar zecile de oferte sejur Antalya prezentate pe site-ul https://www.travelmatters.ro/oferte/turcia/antalya-lara/ sunt cu adevarat atractive.

Turcia este si in acest an un punct de atractie important nu numai pentru turistii romani, ci pentru turisti  din intreaga lume. Una dintre destinatiile din Turcia fata de care turistii manifesta un interes din ce in ce mai accentuat in ultimii ani este Antalya, o statiune situata in sud-vestul tarii, in provincia cu acelasi nume.

Aici, turistii sunt foarte bine primiti, toata provincia fiind renumita pentru ospitalitatea de care dau dovada localnicii si pentru faptul ca ofera tot ce isi doresc cei care o vititeaza –  cluburi, hoteluri luxoase, atmosfera vibranta, peisaje pitoresti, oaze de liniste si vestigii ale trecutului -si lista poate continua.

De ce sa iti petreci sejurul in Antalya in anul 2020?

Pentru valoroasa istorie a locurilor, vizibila inca in toata provincia

Primul si cel mai important motiv pentru care turistii aleg Antalya ca si destinatie de vacanta consta in faptul ca ofera tot ceea ce s-a mentionat anterior, dar acestuia i se adauga si faptul ca  este o zona plina de istorie, cu un trecut fascinant. In ziua de azi, turistii pot admira urmele trecutului glorios al Antalyei, iar o plimbare prin cele mai vechi tinuturi ale provinciei va fi extraordinara. O plimbare romantica in jurul golfului cu o barca traditionala se va dovedi cea mai buna alegere in acest sens.

Pentru ca natura ofera imagini de vis

Faptul ca Antalya este un adevarat paradis natural, cu sute de minuni ale naturii care pot fi admirate la orice pas este un alt motiv pentru care turistii trebuie sa aleaga aceasta destinatie de vacanta. Primavara, turistii pot surprinde momentele magice in care testoasele ies din mare pentru a-si depune ouale in nisip. Cirali este o plaja renumita pentru modul  in care turismul se imbina armonios cu protejarea mediului, pentru ca unele cafenele si baruri au fost mutate de pe plaja rezervata exclusiv testoaselor.

Pentru ca destinatiile turistice fascineaza

Al treilea motiv demn de luat in calcul pentru a vizita Antalya si pentru a cauta oferte sejur Antalya este acela ca in zona orasele sunt fascinante, orase in care autoritatile stiu sa imbine turismul cu respectul pentru traditie si pentru conservarea vestigiilor trecutului. Centrul vechi al Antalyei are o atmosfera traditionala, cu case grecesti si turcesti, cu acoperisuri rosii si inguste care formeaza un peisaj uniform, si cu strazi mici si pietruite. Cele mai importante obiective turistice din Kaleci sunt arcul de triumf roman ce comemoreaza vizita lui Hadrian, precum si minareta Yivly si turnul roman cu ceas, precum si plaja Konyaalti.

Pentru oportunitatea unor drumetii inedite

Un sejur in Antalya va fi apreciat si pentru plimbarile pe care turistii le pot face mergand pe jos. In Turcia se afla unul din cele mai lungi trasee din intreaga lume ce pot fi strabatute doar cu piciorul. Traseul Lycian masoara peste 500 de km si nu poate fi parcurs cu masina, ci cu piciorul, fiind un traseu imbunatatit de-a lungul timpului cu indicatoare de distanta si cu marcaje, fiind accesibil inclusiv ciclistilor.

La jumatatea listei motivelor pentru care turistii trebuie sa viziteze in anul 2020 Antalya pentru un sejur, pe locul al cincilea se afla arta in nisip. Concursul de arta in nisip se desfasoara intre lunile mai si octombrie, iar pe plaja Lara vin sculptori in nisip din intreaga lume, artisti care nu folosesc altceva decat nisip si apa pentru a crea sculpturi impresionante.

Pentru ca aici arta in nisip impresioneaza

Un alt motiv pentru a vizita Antalya si pentru a petrece aici un concediu de vis este ecoturismul, deoarece in zona sunt numeroase locuri in care constructiile sunt interzise cu desavarsire, din respect pentru mediu. Turistii care sunt satui de aglomeratie pot veni in alternativele la statiunile mari, in pensiunile mici si luxoase in care chiar si cei mai pretentiosi turisti isi pot satisface capriciile.

Pentru posibilitatile de cazare impresionante

In alta ordine de idei, al saptelea motiv pentru a alege Antalya pentru un sejur in anul 2020 este acela al hotelurilor luxoase. Turcii sunt renumiti pentru lux, ospitalitate, mancare gustoasa si pentru ofertele all inclusive. Unele hoteluri chiar imbina toate cerintele si exigentele turistilor pretentiosi si ofera servicii all inclusive fabuloase, motiv pentru care turistii se vor simti nu numai rasfatati, ci si importanti. In aceste resorturi exista zone de relaxare, de entertainment, cu bai turcesti, saune, jacuzzi, bai de aburi, sali de fitness, tenis de masa, spa de lux, iar lista poate continua.

Pentru a vizita obiective turistice inedite

Obiectivele turistice extraordinare reprezinta al optulea motiv pentru care oamenii pot opta pentru un sejur din oferta https://www.travelmatters.ro/oferte/turcia/antalya-lara/ in Antalya in anul 2020. Cei care vor sa imbine relaxarea pe plaja cu mancarea buna si cu vizitarea obiectivelor turistice vor avea o placuta surpriza in Antalya. Orasul Side Antic, Poarta lui Adriam, precum si cetatea din Antalya sunt doar cateva dintre obiectivele turistice foarte atractive.

Pentru ca este o atractie veritabila si pentru copii

De asemenea, in penultimul rand, turistii ar trebui sa ia in calcul un sejur in aceasta destinatie pentru ca este potrivita pentru copii. Aici ofertele includ locuri de joaca, aqua park si alte posibilitati de distractie.

Pentru deliciile culinare

Nu in ultimul rand, toata lumea stie ca in Turcia se mananca foarte bine si foarte mult, se bea cafea buna la nisip, motiv pentru care gurmanzii pot alege aceasta destinatie ca fiind urmatoarea pentru sejurul din anul 2020.

In concluzie, Antalya le ofera turistilor numeroase oportunitati de petrecere a timpului liber si totodata peisaje mirifice, oportunitati de cazare foarte bune, un climat foarte bun, plaje si strazi foarte curate si multa ospitalitate din partea turcilor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...