joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTCătălin Flutur despre preluarea Cinematografului Unirea - Este o idee la care...

Cătălin Flutur despre preluarea Cinematografului Unirea – Este o idee la care nu renunţ

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a anunţat în ultima conferinţă de presă că au fost înaintate adrese în vederea preluării Cinematografului Unirea.

„Am refăcut adresele către noul ministru al Culturii și către noul administrator de la RADEF pentru preluarea cinematografului. Este o idee la care nu renunț. Suntem singurii care putem să dăm valoare acelei clădiri, singurii care putem să preluăm și personalul. Ne interesează această clădire pentru că este într-o zonă centrală și vrem să facem un centru multicultural, să dăm un loc și Filarmonicii din Botoșani, ca să nu mai stea în chirie la Casa Sindicatelor”, a declarat Cătălin Flutur.

Municipalitatea nu se află la primul demers vizând preluarea Cinematografului Unirea. În ianuarie 2017, consilierii municipali au aprobat proiectul vizând aprobarea notificării Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor România-Film în vederea preluării cinematografului din proprietatea privată a statului, în domeniul public al municipiului Botoșani, împreună cu terenul și bunurile mobile aferente.

Ordonanţa de urgenţă privind cinematografia, reglementează în favoarea administraţiei publice  locale posibilitatea de preluare a sălilor de spectacol cinematografic, în baza unei notificări transmisă RADEF. În termen de zece zece zile de la primirea notificării, Regia era obligată să-şi desemneze reprezentantul şi să semneze protocolul de predare – primire, lucru care nu s-a întâmplat.

Demersurile vizând trecerea cinematografului în administrarea primăriei au fost începute în  anul 2009, însă nu au avut finalitatea dorită din cauza modificărilor legislative şi tergiversărilor reprezentanţilor RADEF.

În termen de patru ani de la preluarea cinematografului, această clădire trebuie reabilitată. Mai mult, municipalitatea trebuie să preia şi personalul cinematografului, dar şi să asigure difuzarea periodică a filmelor pentru o perioadă de 15 ani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6 ° C
6.1 °
4.3 °
96 %
0.9kmh
100 %
joi
7 °
vin
11 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...