spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTFilmul afacerii cu cocaină de la Frumușica. Copil plimbat de traficanți

Filmul afacerii cu cocaină de la Frumușica. Copil plimbat de traficanți

Afacerea cu droguri aduse din Marea Britanie și vândute la Iași s-a terminat în spatele gratiilor pentru doi botoșăneni. Acuzați de introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, Cristinel Nicușor Vasiliu și Bogdan Marian Ababei au fost arestați preventiv, ieri, pentru o perioadă de 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Iași. În schimb, soția primului botoșănean, Mariana Vasiliu, a fost plasată în arest la domiciliu. Astfel, aceasta nu va avea voie să părăsească domiciliu din satul Vlădeni Deal, comuna Frumușica, urmând să respecte și alte obligații stabilite de magistrați, printre care să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemată, să nu comunice, direct sau indirect, prin niciun mijloc de comunicare (telefon fix sau mobil, internet sau orice alt mijloc de comunicare sau prin intermediul altor persoane) cu șoferul firmei, Bogdan Marian Ababei, și martorii Ionuț Berbuncă și Ilie Mihai Guraliuc, ultimii doi tot din comuna Frumușica, precum şi cu orice alte persoane care au sau pot avea legătură cu faptele cercetate în cauză. Femeia va fi supravegheată de polițiștii din comuna Frumușica, care vor urmări dacă aceasta respectă toate restricțiile, și asta pentru că, în caz de încălcare cu rea-credinţă, a măsurilor sau obligaţiilor stabilite, magistrații i-au atras atenția că măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Cei trei botoșăneni au fost reținuți joi, în urma unui flagrant organizat de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași. Cei trei erau filați încă de miercuri, flagrantul având loc în parcarea din fața Gării din municipiul Iași (foto). Patron al firmei TGVFamily Transport SRL Flămânzi, Cristinel Nicuşor Vasiliu asigura un fel de coletărie între Marea Britanie și România și ar fi introdus în țară, prin intermediul societății, importante cantități de droguri de mare risc, pe care ulterior le-a comercializat, contra sumei de aproximativ 45.000 euro/kilogram. Procurorii DIICOT susțin că șoferul Bogdan Marian Ababei ar fi preluat, în cursul zilei de 2 martie a.c., de pe teritoriul Marii Britanii, un colet ce conținea o cantitate importantă de cocaină, pe care i-a predat-o botoșăneanului imediat ce acesta a ajuns pe teritoriul României.

Afacerea de miercuri a fost pusă la cale la domiciliul din satul Vlădeni Deal (comuna Frumușica), unde locuiau soții Vasiliu. Tranzacția trebuia să aibă loc în Iași, însă cei doi botoșăneni au decis să meargă separat în județul vecin, cu mașini diferite. Astfel, femeia și fetița lor în vârstă de 7 ani a mers cu un Volvo XC 90, iar bărbatul cu o mașină din cadrul firmei, la volan fiind Bogdan Marian Ababei, șoferul societății, și asta pentru că Cristinel Nicușor Vasiliu avea permisul de conducere suspendat.

Anchetatorii susțin că botoșăneanul trebuia să se întâlnească cu cumpărătorul drogurilor, în timp ce pachetul care conținea cu 1,025 kilograme de cocaină se afla în Volvo cu care venise femeia, ea fiind cea care asigura și supravegherea zonei din mașina ei. Se convenise ca pachetul cu droguri să fie vândut cu 45.000 de euro, cei doi botoșăneni stabilind să se întoarcă acasă tot separat. Întâlnirea cu cumpărătorul a avut loc în fața Gării din Iași, unde Cristinel Nicușor Vasiliu s-a întâlnit cu cumpărătorul. După ce s-au pus la cale detaliile afacerii, pachetul de droguri a fost luat din Volvo și predat cumpărătorului, însă la scurt timp în scenă au apărut polițiștii de la BCCO Iași, care i-au reținut imediat pe Cristinel Nicușor Vasiliu și pe Bogdan Marian Ababei. În schimb, Mariana Vasiliu a reușit să plece, fără să știe ce se întâmpla în urma ei. La scurt timp, un echipaj de poliție a oprit-o în trafic, aparent pentru un control banal, dar câteva minute mai târziu femeia a fost condusă și ea la poliție, pentru audieri.

Așa se face că în noaptea de miercuri spre joi procurorii DIICOT și polițiștii de la BCCO Iași au descins la Frumușica, unde au avut loc cinci percheziţii domiciliare. În urma perchezițiilor și a flagrantului, anchetatorii au ridicat 43.000 de lire sterline, 2.100 de lei, un Mercedes Sprinter din 2019 modificat special pentru transportul discret al drogurilor în valoare de 60.000 de euro, autoturismul femeii, un Volvo XC90 in valoare de 40.000 de euro, un pistol cu aer comprimat deţinut ilegal, mai multe telefoane mobile, dar și câteva pachete cu țigări de contrabandă.

Investigațiile au arătat că drogurile proveneau de fapt din Olanda, dar au fost cumpărate în Marea Britanie şi au fost aduse în țară de Bogdan Marian Ababei cu acel Mercedes Sprinter confiscat, cantitatea fiind ascunsă în locaşuri special amenajate. Anchetatorii au cerut și arestarea femeii, însă magistrații au dispus plasarea ei în arest la domiciliu, ea urmând să aibă grijă de fetița în vârstă de 7 ani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...