spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTCoronavirusul a anulat azi zboruri de la Suceava

Coronavirusul a anulat azi zboruri de la Suceava

Cursa Wizz Air, care ar fi trebuit să plece în această duminică seară de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava, cu destinația Italia, a fost anulată.

Pasagerii, și aceia foarte puțini, care și-au rezervat bilete pentru direcția Milan Bergamo, au primit mesaje în limba engleză pe telefoanele mobile, prin care sunt anunțați de compania aeriană, că zborul a fost anulat, fără alte explicații. “Ne pare rău să vă informăm că zborul 3607 SCV-BGY a fost anulat. Pentru a face o nouă rezervare sau pentru a primi banii înapoi, vă rugăm vizitați wizzair.com. Drepturile dumneavoastră v-au fost trimise pe email. WIZZ”

Măsura vine după ce numărul de zboruri a fost deja redus din cauza coronavirusului, numărul pasagerilor care ar fi trebuit să ajungă din Italia duminică seară cu același avion fiind extrem de redus.

De altfel, și cursa de luni, spre aceeași destinație, apare ca fiind anulată pe pagina companiei.

Înainte de această măsură drastică, Wizz Air și-a modificat deja programul de zbor din cauza cererii în scădere pe rutele din Italia, ca urmare a epidemiei de virus COVID-19. Astfel, compania își reduce capacitatea de zbor cu circa 60% în perioada 11 martie – 2 aprilie.

În ceea ce priveşte rutele din Suceava, programul include doar câte două curse săptămânale cu destinaţia Milano Bergamo, câte una către Roma Ciampino şi niciuna spre Bologna.

Italia recurge la măsuri drastice după ce numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 233 și cel al îmbolnăvirilor la aproape 6.000. Întreaga regiune Lombardia și 11 provincii din nordul peninsulei urmează să fie puse în carantină, scrie presa italiană, care citează un document discutat în sâmbătă seară de guvern.

Este vorba despre provinciile Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Venezia, Padova, Treviso, Asti și Alessandria, relatează La Repubblica.

Vor fi interzise intrările și ieșirile din aceste zone. De asemenea, vor fi închise terenurile de sport, piscinele și centrele spa. Meciuri se vor putea desfășura doar fără spectatori.

Vor fi închise de asemenea centrele culturale și muzeele, teatrele și cinematografele.

Școlile vor rămâne închise până în 3 aprilie.

De asemenea, nu mai pot avea loc nunți și înmormântări, pe durata carantinei.

Magazinele rămân deschise, dar numai de luni până vineri. Nu se închid nici barurile și restaurante, dar între clienți trebuie să existe distanță de cel puțin un metru.

De asemenea, măsurile anunțate de guvern includ și suspendarea tuturor concediilor pentru medici și asistenți, iar vizitele rudelor în spitale vor fi limitate doar la cazuri speciale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...