Măsuri de prevenire a infectării cu coronavirus în municipiul Botoşani (video)

0
rbt

Edilii botoşăneni au luat în această dimineaţă primele măsuri de prevenire a infectării cu  coronavirus. „Am transmis în cursul acestei dimineţi o solicitare către cei doi operatori de transport pe care-i avem în municipiul Botoşani pentru achiziţia mijloacelor pentru dezinfectarea tramvaielor, respectiv a microbuzelor, pentru asigurarea sprijinului, dacă au nevoie, din partea primăriei pentru ducerea la îndeplinire a acestei măsuri”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului. O altă măsură trebuie luată de către conducerea Direcţiei Edilitare.

„De asemenea, am solicitat colegilor de la Direcţia Edilitare perfectarea unui caiet de sarcini pentru achiziţii servicii de dezinfectare sediul primăriei, Direcţia de Impozite şi Taxe, Casa Cărţii şi Incubatorul de afaceri pentru a fi pregătiţi în eventualitatea în care vom avea nevoie de aceste servicii şi dacă vor apărea cazuri de infecţii cu coronavirus la nivelul municipiului Botoşani”, a mai spus edilul.

Conducerea Eltrans a transmis că tot în această dimineaţă a decis să achiziţioneze substanțe dezinfectante și taxatorii să dezinfecteze mânerele scaunelor şi celelalte elemente de prindere din tramvai folosite de călători. Măsura se va aplica atunci când tramvaiele ajung în capăt de linie. Totodată, la sediul Eltrans va fi pus dezinfectant la grupurile sanitare și în birouri.

Potrivit celor precizate de Victor Ivănescu, directorul Eltrans, dezinfectarea tramvaielor va fi făcută începând de marți, 10 martie.

Deja ai votat!
se încarcă...