vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTBolarzi din beton puşi pe Bulevardul Eminescu. Măsura le-a adus edililor un...

Bolarzi din beton puşi pe Bulevardul Eminescu. Măsura le-a adus edililor un val de critici

Edilii botoşăneni au amplasat bolarzi din beton pe Bulevardul Eminescu, pentru protejarea spaţiilor verzi. Anunţul a fost făcut de primarul Cătălin Flutur. „Suntem preocupați încontinuu de tot ceea ce înseamnă măsuri împotriva răspândirii coronavirusului la Botoșani, dar vă asigur că nu uităm nici de treburile cotidiene, de înfrumusețarea și dezvoltarea orașului. Am instalat în aceste zile pe Bulevardul Mihai Eminescu, de la Școala 10 și până la Strada Sucevei, bolarzi de formă sferică. Rolul acestora este de a proteja spațiile verzi într-o formă ce se vrea a fi, conform proiectanților, estetică și, în același timp, discretă, fără lanțuri sau garduri masive”, a scris edilul pe o reţea de socializare.

Anunţul a iscat un val de reacţii. Unii botoşăneni au apreciat măsura, motivând că mulţi şoferi parcau maşinile pe spaţiile verzi.

„Deşi nu e nouă, ideea nu e rea, la alţii funcţionează (pentru cei cu mai puţină înţelegere, arată bine şi împiedică distrugerea spaţiilor verzi) dar …. nu-l mai trimiteţi pe Dorel să le amplaseze! Solicitaţi părerile unora mai calificaţi”, a fost recomandarea unui botoşănean.

O altă persoană a arătat că poate aşa nu se vor mai parca maşinile pe trotuar, deoarece, „câteodată şi pe trotuar trebuie să te fereşti de maşini”.

O botoşăneancă a apreciat că bolarzii nu au fost achiziţionaţi în această perioadă, adăugând „erau contractate de mult dar abia acum au venit,  cine citeşte presa locală îşi mai aminteşte poate că ele erau în plan de mult”.

Despre aceşti bolarzi se vorbeşte încă din aprilie 2018. „Intenţionăm să achiziţionăm 100 bolarzi stradali pentru a proteja spaţiile verzi de pe Bulevardul Mihai Emienscu şi în alte zone unde s-au constatat astfel de încălcări ale zonelor protejate”, declara atunci viceprimarul Cosmin Andrei.

În schimb, primarul s-a ales şi cu multe critici, unii botoşăneni apreciind că „ţara arde şi baba se piaptănă”.

„Un astfel de obstacol te poate trimite la urgențe și dacă tot s-au pus, trebuia pe spațiul verde că pe trotuar se circulă și persoanele cu dizabilități de vedere merg pe marginea trotuarului să se ghideze după bordură… La noi nu vă gândiți?”, a întrebat un tânăr.

Alte persoane au cerut ca în această perioadă critică să fie luate măsuri pentru a proteja oamenii şi apoi spaţiile verzi. Mai mult, edililor li s-a transmis să ia măsuri cu pensionarii care nu înţeleg că trebuie să stea în case.

„Ok, frumos! Ocupați-vă de pensionarii care circulă pe străzi, în parcuri, la rând la magazine și peste tot, în mijloace de transport în comun… Noi tinerii stăm în casă, ei umblă iresponsabili pe străzi!!! O să ajungem în cel mai scurt ca în Italia din cauză că ei nu stau la domiciliu! Ocupați-vă de treburile actuale, de înfrumusețarea orașului aveți timp!”, a scris o tânără.

La postarea primarului a reacţionat şi o persoană care locuieşte pe o stradă nemodernizată, solicitarea fiind aceea de a fi făcute lucrări şi pe aceste străzi. „Aşa arată o stradă din Municipiul Botoşani şi ca aceasta (strada Pârâului) multe altele, însă Primăria face cadouri electorale cui avea nevoie să vândă aceste bombe în care se vor împiedica cetăţenii Botoşanilor. Noi, cei din periferie, uitaţi, ne vom bălăci în mocirlă plătind impozite”, a fost mesajul transmis de aceasta.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...