Pacientă confirmată cu coronavirus purtată între mai multe secții ale Spitalului Județean

0

Caz incredibil la cea mai mare unitate sanitară din județ. O tânără de 27 de ani, venită din zona de Nord a județului, a fost confirmată cu coronavirus după aproape trei zile și după ce a fost purtată pe mai multe secții ale Spitalului Județean. Totul s-a petrecut sâmbătă la amiază, când tânăra a ajuns la Urgențe cu o ambulanță SMURD, din cauza unor afecțiuni cronice, agravate, existând suspiciunea de coronavirus.

Deși tânăra a fost consultată de doi medici infecționiști, aceștia au spus că tânăra are pneumonie bacteriană și nu virală. Aceasta a fost astfel plimbată de la Urgențe la Infecțioase, apoi pe secțiile de Diabet și Medicală, ulterior ajungând, spre seară, pe secția de reanimare, unde se afla și în prezent.

Testarea pentru coronavirus a fost făcută abia peste alte 24 de ore, iar marți dimineață a venit confirmarea, laboratorul de la Iași comunicând că tânăra are Covid19.

Cadrele medicale se tem acum că au fost expuse, mai ales că infecționiștii au negat în două rânduri că femeia ar avea coronavirus, iar materialele de protecție sunt aproape inexistente pentru personalul medical.

Temerea cea mai mare acum este ca la Botoșani să nu se repete cazul de la Spitalul Suceava.

Deja ai votat!
se încarcă...