Maternitatea se mută pe bucăţi

0

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Botoșani a aprobat, joi, amenajarea Secției Exterioare de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului „Mavromati” pentru pacienții suspecți și confirmați cu COVID-19.

Practic, conform unui comunicat oficial, s-a decis „relocarea Neonatologiei (TI și prematuri) la Compartimentul ORL al Secției exterioare de Pediatrie a Spitalului Județean, Obstetrica și Ginecologia la blocul central din strada Marchian, iar gravide, nou-născuți și lehuze confirmate cu Covid-19 la Secția Exterioară de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Mavromati Botoșani”, aşa cum transmite Centrul de Comunicare Județean.

Potrivit oficialilor, la Pediatrie vor fi transferate doar acele mame cu nou-născuți, în situația în care bebelușul are nevoie de îngrijire specială pe Terapie Intensivă, însă această măsură ar crea un haos logistic enorm, pentru că asta ar însemna ca, imediat după naştere, bebeluţii să fie trasportaţi într-o altă locaţie, cu ambulanţe speciale, ceea ce nu dispunem.

Amintim că măsura transformării unității în spital de tip Covid a provocat un val de revoltă nu doar în rândul cadrelor medicale, care au protestat inclusiv joi dimineață în fața Maternității, ci în rândul întregii societăți civile din Botoșani. Chiar și o petiție semnată de mii de oameni a circulat virtual în acest sens.

+13 -5
se încarcă...