spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTProtest în curtea Maternităţii

Protest în curtea Maternităţii

Mai multe cadre mediacle au ieşit în curtea Maternităţii, ignorând starea de urgenţă, pentru a protesta faţă de decizia luată de autorităţi de a transforma unitatea sanitară în Spital Covid.
Mai multe cadre medicale de la Maternitatea Botoșani au protestat, joi, față de intenția autorităților de a transforma unitatea spitalicească în spital COVID.

În timpul protestelui, cadrele medicale au păstrat distanța între ele pentru a respecta măsurile impuse în cazul epidemiei de coronavirus.

”Vrem ca spitalul să fie spital-maternitate. Vrem să salvăm copiii, să salvăm mămici, nu vrem COVID în acest spital!”, a spus un cadru medical.

Acestea nu concep ca Secția de Obstetrică și Ginecologie să devină un spital de carantină.

”Este singurul spital curat din acest județ care poate trata pacienn non-COVID. De ce trebuie să fie transformat într-un spital de carantină, atâta timp cât este singurul spital curat din județ. De ce? Copiii, gravidele sănătoase nu au dreptul la o asistență medicală?”, a declarat un cadru medical.

Maternitatea Botoșani va fi transformată, temporar, în spital pentru tratarea bolnavilor COVID 19 de nivel mediu şi uşor.

Nașterile ar urma să aibă loc la Spitalul Dorohoi, pe perioada cât Secția de Obstetrică și Ginecologie va deveni centru regional COVID, iar secţia de terapie intensivă pentru copii ar urma să se mute la Secţia de Pediatrie. Inițial, s-a vehiculat ca acest centru să fie la Suceava, însă unul din motivele pentru care delegația din Ministerul Sănătății vine la Botoșani este acela de a pune la punct acest aspect.

Acest transfer ar urma să aibă loc până la sfârșitul săptămânii.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...