sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTJucării și accesorii vestimentare periculoase pentru copii - Iată de ce TREBUIE...

Jucării și accesorii vestimentare periculoase pentru copii – Iată de ce TREBUIE să-i ferești

Ca părinte, orice produs pentru copilul tău reprezintă un potențial pericol. Și nu este deloc rău să gândești așa! Este chiar recomandabil să iei în considerare toate aspectele. Copiii au un comportament aparte. Plăcerea de a explora și dorința lor de aventură sunt native. Pentru ei, este o adevărată provocare să inspecteze un obiect. Cu toate acestea, sunt expuși adesea la substanțe periculoase. De aceea, produsele care le sunt destinate trebuie să fie sigure din toate punctele de vedere.

Iată, în continuare, câteva jucării și accesorii periculoase pentru copilul tău:

  1. Baloanele și magneții

Obiectele mici prezintă un real pericol de sufocare. Piesele rotunde, netede sunt și mai riscante. Copiii cu vârste cuprinse între 4 și 36 de luni sunt expuși, iar sănătatea le poate fi pusă în pericol prin obstrucția căilor respiratorii.

Dintre toate produsele destinate acestora, baloanele sunt cele mai periculoase. Un copil poate să-l înghită în timp ce încearcă să-l umfle. Altul poate mânca bucăți din el, aruncate pe podea, după ce acesta a explodat.

Magneții pentru jucării pot provoca răni grave celor mici, atunci când sunt înghițiți. Astfel de produse sunt realizate din piese puternic magnetizate. Dacă mai multe dintre acestea sunt înghițite, pot fi trase una spre cealaltă în corpul copilului, provocând perforații sau blocaj intestinal.

De aceea, este obligatoriu să verifici dimensiunea oricăror elemente surpriză din pachetele alimentare pentru copii, pentru a evita astfel de situații. Citește cu atenție etichetele și verifică dacă vârsta copilului este cea adecvată.

  1. Fermoarele

Copiii au un nivel scăzut de maturitate și nu percep pericolele din jurul lor, lucru care îi face extrem de vulnerabili la răni mecanice. De aceea, industria de îmbrăcăminte pentru copii a conceput un ghid pentru micuții de până la vârsta de 14 ani.

Conform normelor, folosirea articolelor vestimentare pentru cei mici este supusă unor reguli stricte de calitate.

De asemenea, accesoriile pentru îmbrăcăminte, precum fermoarele, necesită un control strict al calității. Există diferite standarde și metode de testare, pentru a verifica dacă acestea sunt respectate. Astfel, există un test de performanță fizică, de detectare a acului de siguranță, dar și unul privind substanțele periculoase.

Ca părinte, trebuie să te asiguri că fermoarele sunt de calitate și că dinții acestora sunt bine fixați și nu se detașează.

Cele mai puțin calitative sunt periculoase, deoarece se pot rupe ușor, iar zimții pot fi înghițiți de prichindei. De asemenea, materialele utilizate pentru astfel de produse îndoielnice pot conține substanțe chimice dăunătoare. Calitatea trebuie să primeze, iar fermoarele de la Emidale.ro sunt soluția ideală, pentru a scăpa de griji. Nu trebuie să faci rabat de la nimic atunci când este vorba despre siguranța copilului tău.

  1. Șnururile și colierele

Șnururile și colierele prezintă și ele un risc. Multe dintre accidente se petrec atunci când unul dintre aceste accesorii rămân agățate de pătuț sau de țarc, iar cel mic are acces la ele. 

În concluzie, multe dintre jucăriile pe care le au copii în preajma lor și accesoriile acestora, chiar cele vestimentare pot fi periculoase. De aceea, trebuie să fii permanent în alertă și să alegi numai lucruri de calitate.

sursa foto – pixabay.com

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...