spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAstăzi - Ora Pământului, cel mai mare eveniment dedicat mediului înconjurător

Astăzi – Ora Pământului, cel mai mare eveniment dedicat mediului înconjurător

În ultima sâmbătă din luna martie, oameni din întreaga lume marchează Ora Pământului – Earth Hour, cel mai mare eveniment dedicat mediului înconjurător, pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice. În această, seară, în intervalul orar 20.30 – 21.30, cetăţenii sunt invitaţi să stingă lumina în locuinţe şi să demonstreze astfel că le pasă de mediul înconjurător. Dată fiind pandemia de coronavirus, pentru prima dată în istoria acestei mişcări globale, toate evenimentele vor avea loc exclusiv online.

Evenimentul Ora Pământului (Earth Hour) a fost organizat pentru prima dată de World Wide Fund – Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, când peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii au stins luminile pentru o oră.

Mesajul este acelaşi: problemele cauzate de schimbările climatice sunt grave, actuale şi complexe şi este nevoie urgentă de acţiune, la nivel global.

Din anul 2011, Earth Hour a intrat în etapa „Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour)”, în care oamenii sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se implice în acţiuni de mediu în fiecare zi.

În România, Earth Hour se sărbătoreşte din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. În acest an, pentru prima dată în istoria acestei mişcări globale, toate evenimentele vor avea loc exclusiv online.

„Suntem profund întristaţi de pierderea de vieţi în urma pandemiei COVID-19, iar gândurile noastre se îndreaptă acum către familiile care au pierdut pe cineva drag sau care suferă. În această perioadă de criză trebuie să rămânem uniţi, mai mult ca niciodată, pentru a proteja viitorul nostru şi pe cel al planetei. Este momentul pentru solidaritate, pentru a răspunde creativ provocărilor şi pentru a colabora, motiv pentru care Ora Pământului este marcată prin evenimente digitale pe tot globul”, a declarat Marco Lambertini, directorul general al WWF Internaţional.

Astfel, odată cu stingerea luminii de la ora 20.30, timp de o oră, WWF-România le recomandă românilor să se conecteze online alături de artiştii care vor transmite de acasă şi care vor putea fi urmăriţi pe pagina de Facebook WWF-România.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...