spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTNici pandemia nu oprește circul politic din Consiliul Local Botoșani

Nici pandemia nu oprește circul politic din Consiliul Local Botoșani

Activitatea deliberativului local botoşănean a înregistrat astăzi, 31 martie, o premieră impusă de epidemia de coronavirus. Şedinţa ordinară s-a desfăşurat online. Chiar dacă primarul Cătălin Flutur a arătat că „problemele sunt extraordinar de grave” recomandându-le aleşilor să se concentreze pe votarea proiectelor de hotărâre, aceştia nu au renunţat la circul politic.

Discuţiile în contradictoriu au plecat de la proiectul de hotărâre vizând rectificarea bugetului local. Viceprimarul Cosmin Andrei nu s-a declarat de acord cu sumele foarte mari alocate Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement. „Voiam să-l întreb pe domnul Ţurcanu (Eugen Ţurcanu – directorul DSPSA – n.r.) pentru că solicită 250.000 de lei în fiecare lună, ce face cu angajaţii de la Cornişa, în luna aprilie, în luna mai, dacă această stare de urgenţă va fi prelungită şi dacă ia în calcul şomajul tehnic”, a declarat Cosmin Andrei.

Eugen Ţurcanu nu a rămas dator cu răspunsul. „Salariaţii din Cornişa nu stau degeaba. Cu ocazia acestei pauze pe care nu am luat-o în calcul, am trimis mare parte din personal în zile de recuperare, mai sunt care aveau multe zile de concediu din anul 2019. Am dat la o mare parte câte 10 – 15 zile de concediu pe 2020. Acea lege cu şomajul tehnic, în primul rând condiţionează să epuizez toate aceste căi, de recuperări, de concediu de odihnă şi am intrat într-un amplu proces de remont în ceea ce priveşte întreţinerea Cornişa”, a explicat Eugen Ţurcanu.

În continuare, viceprimarul a adăugat că problemele de la Cornişa trebuie remediate de constructor, apreciind că banii pentru salariile angajaţilor de acolo ar trebui redirecţionaţi pentru dezinfecţii la scările de bloc şi dotarea spitalelor. În discuţii a intervenit Andrea Buiuc, alesul local cerând să se facă amenajări în Sala Polivalentă, obiectiv care va fi pus la dispoziţie în lupta cu coronavirusul. „Fac un apel către voi, să nu mai gândim politic absolut deloc, să gândim uman şi să facem echipă până trecem de nebunia asta, după aia avem timp să ne certăm”, a spus Andreea Buiuc.

Potrivit celor precizate de Eugen Ţurcanu, din cei 52 cei de la Cornişa, numai 18 sunt la muncă, restul sunt în recuperări şi în concediu, remontul însemnând „că unde am stricat noi, reparăm noi”.

Pornind de la intervenţiile consilierilor, Cătălin Flutur a explicat că  DSPSA are nevoie de fonduri deoarece zona de agrement a fost închisă şi nu mai are venituri proprii. „Nu se va face risipă de bani. Această rectificare de buget presupune mutări de fonduri dintr-o parte în alta, ca să putem face achiziţii de materiale, în primul rând să asigurăm pe cei care sunt în prima linie ”, a dat asigurări edilul. El i-a rugat pe consilieri să transmită firmelor care livrează echipamente şi alte consumabile atât de necesare în această perioadă să facă oferte la primărie.

Alte două reproşuri făcute de viceprimarul Cosmin Andrei la adresa primarului au vizat neorganizarea şedinţelor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi nerezolvarea prin rectificarea de buget a solicitărilor botoşănenilor. „Este impardonabil să faceţi politică şi în ziua de azi, la acest gen de şedinţe”, i-a reproşat primarul acestuia. În cele din urmă proiectul de hotărâre a fost votat.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...