spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTDrum cu probleme recepționat de CJ după 10 ani

Drum cu probleme recepționat de CJ după 10 ani

Consiliul Județean (CJ) Botoșani a făcut recepția la drumul Mesteacăn – Vorona – Joldești – limită cu județul Suceava după o perioadă de contre cu firma care l-a reabilitat, Transporturi Auto (SA), controlată de omul de afaceri Constantin Conțac. Drumul reabilitat pe bucăți acum mai bine de cinci ani s-a faianțat pe aproape întreaga lui distanță, iar în unele locuri au apărut și gropi din cauza transportului de material de balastieră, de multe ori supradimensionat pentru structura unui drum județean.

 

Constructorul a amenințat cu judecata

 

La sfârșitul lunii trecute Constantin Conțac a anunțat că intenționează să dea CJ în judecată, pentru că nu semnează recepția drumului și în virtutea garanției, oficialii instituției statului cereau efectuarea unor lucrări suplimentare. Omul de afaceri susținea că, deși termenul de garanție a expirat încă din vara anului trecut pe ultimul tronson lucrat de firma sa, l-a solicitarea conducerii CJ el tot a mai făcut lucrări de colmatare, dar nici așa vicepreședintele CJ, Dorin Birta nu vrea să semneze recepția. „Le-am făcut hârtie, dar Birta, ăsta nu vrea să semneze recepția. Ei nu au făcut-o în iunie și au venit abia în septembrie. Am luat zona de la Maici și până în Vorona și am făcut colmatarea și tot nu-i place lui Birta. Am să-i dau în judecată și am să le cer daune”, suna amenințarea lui Constantin Conțac, care susține că nu a fost vina lui că CJ-ul nu a avut bani să-l facă tot odată și investiția s-a întins din 2009 până în 2014. „Noi am făcut pe tronsoane și l-am predat. În momentul în care am făcut factura și au acceptat factura la plata, porțiunile respective erau gata. Ultimul tronson l-am făcut acum cinci ani și ceva, capătul de la Liteni spre Joldești”, a mai spus Conțac.

Costică Macaleți și-a asumat recepția

Vicepreședintele CJ nu a dorit să comenteze poziția lui Constantin Conțac, mărginindu-se a spune că oricine merge pe sectorul Mesteacăn – Joldești poate constata singur că drumul nu este la cele mai bune standarde.

Constantin Conțac recunoaște că pe anumite sectoare sunt probleme, dar el susține că acestea au fost făcute acum zece ani și că acolo se poate interveni cu reparații, pentru că permite legea.

În acest context, cel care a semnat recepția drumului a fost președintele CJ, Costică Macaleți. „A fost comisia de recepție și am semnat eu. Sunt probleme, dar parte din drumul acela este de 10 ani, pentru că asfaltarea lui a durat cinci ani și l-am preluat pe tronsoane. Deci, este semnată recepția, au semnat toți specialiști și am semnat și eu și i-am dat drumul la garanție (n.r. – garanția de bună execuție, care s-ar fi ridicat la aproximativ 300.000 de lei, potrivit lui Constantin Conțac). Nu era nevoie de semnătura lui (n.r. – a lui Dorin Birta)”, a declarat președintele CJ.

Președintele CJ promite reparații

Costică Macaleți recunoaște și el că drumul prezintă probleme, dar susține că acesta va intra în reparații atunci când va fi cazul, în acest an urmând a fi doar plombate gropile apărute în carosabil. „O să intre în reparații curente când o să fie cazul. Doi ani mai rezistă așa cum e el, gropile le vom trata, dar acolo unde s-a faianțat mai rezistă. Doar dacă mai vine o iarnă grea și se rupe cu plugul”, a conchis Macaleți, care se apropie de sfârșitul mandatului său la conducerea CJ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
55 %
2.4kmh
61 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...