spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTPrimăria Botoşani caută firmă care să dezinfecteze scările de bloc

Primăria Botoşani caută firmă care să dezinfecteze scările de bloc

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a aprobat astăzi, 3 aprilie, caietul de sarcini în vederea organizării în regim de urgență a unei licitații electronice pentru achiziția serviciului de dezinfecție a scărilor de bloc și a altor spații comune din toate blocurile orașului.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, la această licitație se poate înscrie orice societate comercială care îndeplinește condițiile înscrise în caietul de sarcini, demonstrând astfel capacitatea de a efectua serviciul solicitat.

În total, este vorba de 1982 de scări de bloc din municipiul Botoșani, suprafața totală dezinfectată fiind de aproximativ 450.000 de metri pătraţi. Prețul estimat al operațiunii se ridică la 225.000 de lei, fără TVA. Firma care va câştiga licitaţia va trebui să folosească exclusiv substanțe biocide avizate de Ministerul Sănătății. Prestatorul va folosi doar personal instruit pentru efectuarea serviciului, în conformitate cu normativele în vigoare.

Organizarea licitaţiei vine la doar câteva zile după ce primarul a anunţat că municipalitatea nu dispune de fonduri pentru a derula această operaţiune.

31 de primari de municipii din ţară, inclusiv președintele Asociației Municipiilor din România, primarul Sectorului 3, au trimis o adresă oficială premierului României, ministrului Afacerilor Interne, ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, precum și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în care au solicitat sprijin pentru a putea fi realizată măsura privind scările de bloc.

În adresă, primarii au explicat că la această dată mai mult de jumătate din populația României, aproximativ 10 milioane de cetățeni, locuiește în blocuri, în fiecare mare municipiu numărul scărilor de bloc fiind de ordinul miilor.

Primarii au solicitat revizuirea prevederilor Ordonanţei 4, în sensul responsabilizării asociațiilor de proprietari cu ducerea la îndeplinire a măsurii de instalare de dispozitive, substanțe dezinfectante și preșuri la fiecare scară de bloc, cu sprijinul primăriilor locale. Totodată, o altă propunere vizează achiziția centralizată a dispozitivelor și materialelor necesare, care să fie ulterior distribuite în fiecare municipiu.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...