Primăria Botoşani caută firmă care să dezinfecteze scările de bloc

0
bty

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a aprobat astăzi, 3 aprilie, caietul de sarcini în vederea organizării în regim de urgență a unei licitații electronice pentru achiziția serviciului de dezinfecție a scărilor de bloc și a altor spații comune din toate blocurile orașului.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, la această licitație se poate înscrie orice societate comercială care îndeplinește condițiile înscrise în caietul de sarcini, demonstrând astfel capacitatea de a efectua serviciul solicitat.

În total, este vorba de 1982 de scări de bloc din municipiul Botoșani, suprafața totală dezinfectată fiind de aproximativ 450.000 de metri pătraţi. Prețul estimat al operațiunii se ridică la 225.000 de lei, fără TVA. Firma care va câştiga licitaţia va trebui să folosească exclusiv substanțe biocide avizate de Ministerul Sănătății. Prestatorul va folosi doar personal instruit pentru efectuarea serviciului, în conformitate cu normativele în vigoare.

Organizarea licitaţiei vine la doar câteva zile după ce primarul a anunţat că municipalitatea nu dispune de fonduri pentru a derula această operaţiune.

31 de primari de municipii din ţară, inclusiv președintele Asociației Municipiilor din România, primarul Sectorului 3, au trimis o adresă oficială premierului României, ministrului Afacerilor Interne, ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, precum și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în care au solicitat sprijin pentru a putea fi realizată măsura privind scările de bloc.

În adresă, primarii au explicat că la această dată mai mult de jumătate din populația României, aproximativ 10 milioane de cetățeni, locuiește în blocuri, în fiecare mare municipiu numărul scărilor de bloc fiind de ordinul miilor.

Primarii au solicitat revizuirea prevederilor Ordonanţei 4, în sensul responsabilizării asociațiilor de proprietari cu ducerea la îndeplinire a măsurii de instalare de dispozitive, substanțe dezinfectante și preșuri la fiecare scară de bloc, cu sprijinul primăriilor locale. Totodată, o altă propunere vizează achiziția centralizată a dispozitivelor și materialelor necesare, care să fie ulterior distribuite în fiecare municipiu.

+2 -0
se încarcă...