spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTPlângere PENALĂ împotriva conducerilor Spitalului Judeţean şi a DSP

Plângere PENALĂ împotriva conducerilor Spitalului Judeţean şi a DSP

În plină luptă împotriva covid19, cu peste 60 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, Spitalul Judeţean stă pe un butoi de pulbere, iar azi a cunoscut un nou episod, de-a dreptul șocant. Medicii din Maternitate au făcut plângere penală față de conducerea unității, dar și a DSP Botoșani.

Totul a pornit după ce, în cursul serii de joi, conducerea Spitalului Judeţean, care administrează şi Maternitatea, a decis, din nou, mutarea gravidelor care nu sunt suspecte sau diagnosticate cu covid19, care unde va putea. Decizia semnată de managerul Livia Mihalache a venit, de această dată, şi cu avizul DSP Botoşani, semnat de directorul Teodor Ferariu şi medicul Irina Alecu, iar medicii sunt înştiinţaţi că întreaga clădire, de cinci etaje, va deservi doar gravidele cu suspiciune sau confirmare de covid19, cu alte cuvinte patru paciente în total până în prezent.

După ce săptămâna trecută s-a stabilit ca gravidele să rămână internate, în continuare, la Secția de Obstetrică și Ginecologie și să nu mai fie transferate la Dorohoi, printr-o nouă decizie se numește pe perioada stării de urgență, începând cu 10 aprilie, medicul Alexandroaie Ioana ca și coordonator al Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani, care, ”va răspunde de implementarea dispoziției Ordinului Ministerului Sănătății la nivelul secției transformată în maternitate COVID 19 pozitiv sau suspecți, conform structurii aprobate de DSP Botoșani”.

Totodată, medicul coordonator al secției va stabili măsuri de ”externare sau transfer a tuturor pacienților NON COVID către Spitalul municipal Dorohoi sau alte spitale de grad superior din alte județ, în funcție de patologie. Secțiile Obstetrică Ginecologie I și I și Neonatologie rămân în expectativă pentru primirea pacienților suspecți COVID 19 și a pacienților confirmați cu COVID 19”.

Cadrele medicale de la Maternitate sunt consternate de ceea ce se întâmplă și de multitudinea de decizii luate și care se contrazic una cu alta. Ele spun că nu mai pot să lucreze într-un asemenea stres, dat fiind faptul că a fost emis un ordin pentru transferul pacientelor de la Maternitate la Dorohoi, după care s-a reveni, apoi iar au fost anunțate că Maternitatea va fi spital COVID, pentru ca în cele din urmă să se anunțe că Spitalul Județean va deveni spital COVID. De altfel, medicul desemnat în adresa venită de la conducere, fără a fi consultat în prealabil, a spus că nu doreşte această responsabilitate şi a înştiinţat conducerea.

Mai mult, medicii de la Maternitatea Botoşani au formulat o plângere penală la adresa conducerii unutăţii sanitare, dar şi a DSP Botoşani, pe fondul ordinelor cotradictorii din ultimile săptămâni, pentru faptul că pun în pericol viaţa noilor născuţi, prin neasigurarea de circuite epidemiologice în Maternitate şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase. Potrivit reprezentanților Parchetului Botoșani, dosarul a fost înregistrat şi deja dat în lucru către Poliţia Botoşani, iar pentru început cerceările vor fi făcute in rem, urmând ca pe parcurs să se decidă dacă și ce persoane vor fi puse sub urmărire penală.

Vineri, s-a trimis o nouă notă prin care se anunță că pacientele și bebelușii trebuie fie externați, fie transferați la Dorohoi.

La această dată la Maternitatea Botoșani sunt 42 de nou născuți, șase mame cu cezariene, 42 mame, din care 13 operate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...