Suceveanul care i-a denigrat pe polițiști pe Facebook a fost amendat

0

Suceveanul care a făcut afirmații denigratoare la adresa polițiștilor din comuna Leorda, prin intermediul unei rețele de socializare, a fost amendat de polițiști cu 500 de lei. Sancțiunea a fost aplicată în baza Legii 61/1991 pentru proferare de injurii și cuvinte denigratoare, principalele probe care au stat la baza luării acestei măsuri find chiar postările făcute de bărbat pe Facebook. Totodată, verificările dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), în urma izbucnirii scandalului, au arătat că bărbatul face obiectul unei anchete penale pentru hărțuire, în urma unei plângeri formulată de fosta soție. Astfel, anchetatorii susțin că suceveanul a fost căsătorit cu una dintre fiicele celui care a sunat la 112, iar după destrămarea căsătoriei a intrat într-o relație de concubinaj cu o soră de-a fostei soții, respectiv o fostă cumnată. Pe acest fond, relațiile din familie ar fi destul de tensionate.

Cert este că suceveanul a trimis la rândul său două plângeri la IPJ Botoșani. În prima, el îi acuză pe polițiști că nu l-au sancționat contravențional și pe socrul său, care părăsise și el domiciliul fără să aibă declarație pe proprie răspundere conform ordonanțelor militare, fiind folosit ca martor de către polițiști în timpul verificărilor preliminare. În schimb, cea de a doua plângere este de natură penală, suceveanul solicitând efectuarea de cercetări față de polițiștii care au intervenit și pe care îi acuză de furt și distrugere. Această a doua plângere a fost înregistrată la IPJ, însă cercetările vor fi efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi. „Verificările continuă pentru stabilirea cu exactitate a faptelor și a împrejurărilor în care au avut loc evenimentele, pentru luarea măsurilor legale care se impun”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

În fapt, pe 30 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean a fost sesizat prin apel pe 112 că în fața unei locuințe din comuna Leorda ar staționa un autoturism cu numere de înmatriculare din Suceava, în care este posibil să se afle persoane infectate cu noul coronavirus. Echipajul de poliție a fost dirijat prin Dispeceratul IPJ la locul cu pricina, a identificat autoturismul respectiv, care avea deja anvelopele dezumflate, însă la vederea polițiștilor, suceveanul, care era proprietarul autoturismului cu pricina, a fugit în pădurea din apropiere. Polițiștii au stabilit ulterior că bărbatul obișnuia să vină în zonă de mai multe zile, încălcând prevederile ordonanțelor militare. Prin urmare, suceveanul a fost sancționat în lipsă cu amendă contravențională de 5.000 de lei. Este drept, cel care ar fi sunat la 112 a fost chiar socrul lui, cei doi nefiind în relații cordiale din cauza situației din familie, însă sancțiunea aplicată de polițiști a fost considerată temeinică și legală.

După acest incident, suceveanul, care avea montată în mașină o cameră video tip „martor”, a descarcat imaginile care au surprins intervenția polițiștilor și a început să posteze comentarii pe Facebook, acuzându-i pe polițiști de furt și abuz, încercând să se răzbune. Cum Facebook este considerat spațiu public, conducerea IPJ a reacționat și a dispus efectuarea de verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor.

Deja ai votat!
se încarcă...