vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTRudele tinerei răpuse de coronavirus s-au vindecat

Rudele tinerei răpuse de coronavirus s-au vindecat

După drama tinerei din Cândeşti, care a decedat din cauza Covid19 la doar 27 de ani, în familia acesteia au venit şi primele raze de speranţă. Trei dintre cele cinci rude ale fetei, infectate şi ele cu noul coronavirus, au fost ieri declarate vindecate. Potrivit cadrelor medicale este vorba de trei femeie în vârstă de 42, 69 de ani, şi respectiv 73 de ani.

Necazurile familiei au început la jumătatea lunii martie atunci când femeia în vârstă de 27 de ani şi-a condus mama pe ultimul drum. La înmormântare au participat mai multe rude printre care şi câteva persoane care abia veniseră din Anglia şi care, în mod surprinzător, ar fi părăsit ţara chiar a doua zi, eludând, astfel, perioada de autoizolare impusă pentru cei veniţi din zonele galbene.

După câteva zile tânăra a început să se simtă rău, iar pe 21 martie a fost transportată la Spitalul din Dorohoi, din cauza unor afecţiuni cronice, agravate, fiind în comă diabetică, dar existând suspiciunea de coronavirus, unde a fost consultată de doi medici. Ulterior aceasta a fost trimisă la Botoşani şi, deşi a fost consultată de doi medici infecţionişti, unul la Dorohoi, altul la Botoşani, aceştia au spus că fata are pneumonie bacteriană şi nu virală şi s-a refuzat luarea în calcul a infecţiei cu coronavirus. Astfel, femeia a fost plimbată de la Urgenţe la Infecţioase, apoi pe secţiile de Diabet şi Medicală, ulterior ajungând pe Secţia de reanimare.

Testarea pentru coronavirus a fost făcută abia peste alte 24 de ore, la insistenţele mai multor medici din cadrul unităţii sanitare, iar pe 24 martie a venit confirmarea, laboratorul de la Iaşi comunicând că tânăra are Covid19. Ulterior, fata a fost preluată de o ambulanţă specială, cu o izoletă şi transportată pe secţia de reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, iar după patru zile şi-a pierdut viaţa.
Tânăra a fost considerată pacientul zero la Botoşani, iar după acest caz 49 de cadre medicale şi nemedicale au fost testate şi trimise acasă în izolare.
La aceeaşi înmormântare a participat şi un văr de-al femeii, în vârstă de 19 ani, acesta fiind diagnosticat la rândul său cu coronavirus.

Încă șase botoşăneni vindecaţi

Prima persoană din judeţ care s-a vindecat după ce a fost infectată cu coronavirus a fost un bărbat, în vârstă de 37 ani, din mediul rural. Acesta avea şi o boală pulmonară preexistentă şi a făcut o formă medie a bolii, cu evoluţie favorabilă sub tratamentul recomandat conform protocolului.

Cel de-al doilea caz a fost al unei femei în vârstă de circa 40 de ani, din Botoşani. Aceasta este infirmieră în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Astăzi au fost raportate de medici încă patru persoane vindecate, astfel că totalul a ajuns la nouă vindecați la nivelul județului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...