vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTBraconierii nu iau pauză nici în Săptămâna Mare (video)

Braconierii nu iau pauză nici în Săptămâna Mare (video)

Și în Săptămâna Mare braconierii dau bătăi de cap paznicilor fondurilor de vânătoare ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Botoșani.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, paznicii fondului de vânătoare 14 Prăjeni, situat la limita județelor Botoșani și Iași, au împușcat niște ogari care alergau după vânat. Aceștia ar fi observat o mașină cu bărbați în ea, dar când au încercat să-i interpeleze aceștia au fugit, părăsind mașina. Paznicii de vânătoare au anunțat poliţiştii, care au descoperit în mașină mai multe produse despre care se crede că ar fi furate de la magazinele din zonă. De asemenea, au fost descoperite și perechi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În zona Sulița – Prăjeni, în ultimele două săptămâni, au fost reclamate mai multe furturi, motiv pentru care polițiștii au deschis un dosar penal. Dacă vor fi identificați proprietarii mașinii și se va putea proba legătura dintre ei și ogari, atunci aceștia vor fi sancționați pentru braconaj.

Braconajul cu ogari a devenit un adevărat flagel în județul Botoșani. În urmă cu o lună, paznici de vânătoare ai AJVPS Botoșani au prins doi braconieri, unul din Cotârgaci și unul din Leorda că vânau cu ogari iepuri de câmp. „Aveau asupra lor un iepure de câmp. Când au fost surprinși, aceștia au devenit violenți, sărind cu bâtele asupra paznicilor de vânătoare. A fost sesizată Poliția, care a întocmit dosar de braconaj. Prejudiciul este de 300 de euro”, declara Cosmin Humelnicu, directorul AJVPS Botoșani.

Ajutor cerut ministrului Mediului

Acesta sunt doar câteva cazuri dintr-o lungă serie, motiv pentru care, în februarie, directorul AJVPS Botoșani i-a cerut ministrului Mediului, Costel Alexe, să reglementeze situația braconajului cu câinii ogari. „Principala problemă pe care o avem în județul Botoșani este braconajul cu câini ogari și metiși ogari… Ca solicitări, dacă puteți modifica legislația pentru a putea fi incluși în rândul câinilor periculoși ți să fie înregistrați la Poliție, ca să putem avea o statistică clară asupra celor care îi dețin și să putem evita, cât de cât, pe această cale braconajul”, a solicitat Cosmin Humelnicu. Șeful AJVPS Botoșani a despus, în acest sens un memoriu, la Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic prin care solicită modificarea legislației.

Acesta a ținut să mulțumească jandarmilor și polițiștilor care au intervenit de fiecare dată cu celeritatea atunci când au apărut cazuri de braconaj. „Ca și protocol legat cu Jandarmeria Română și Poliția Română vă pot zice că funcționează foarte bine și ne-au ajutat și au venit în sprijinul nostru de fiecare dată. Din punctul meu de vedere, nu pot decât să le mulțumesc”, a conchis șeful vânătorilor și pescarilor botoșăneni.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...