joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTCinci fraţi din judeţ diagnosticaţi cu coronavirus

Cinci fraţi din judeţ diagnosticaţi cu coronavirus

UPDATE: În urma informării DSP Botoşani, cei cinci copii ai preotului din Dorohoi, despre care s-a scris inițial că ar fi pozitivi, au primit rezultate negative în urma testării la noul coronavirus. „Având în vedere informațiile apărute în spațiul public precum că cei cinci copii ai unui preot din județul Botoșani au fost confirmați pozitivi în urma testării pentru coronavirus, Direcția de Sănătate Publică Botoșani infirmă această informație. Copiii au fost aduși la spital, fiind contacți direcți ai tatălui, însă rezultatele au ieșit negative pentru toți cinci”, se arată în comunicatul Prefecturii Botoşani.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Cinci copii, cu vârste între 9 și 15 ani, au fost internați la secția de Boli Infecțioase după ce au fost testați, joi, și declaraţi pozitivi la noul coronavirus.

Totul s-a întâmpat după ce tatăl micuților, preot în Dorohoi, a fost testat pozitiv în cursul săptămânii trecute, iar mama a fost și ea diagnosticată cu covid19 după ce a prezentat simptomele pentru coronavirus și a fost și ea testată.

Potrivit medicilor, este vorba despre două fete și trei băieți, cu vârstele între 9 şi 15 ani. Cei cinci fraţi au fost internaţi în spital pentru suraveghere, aceştia fiind asimptomatici.

Mama copiilor este profesoară la o școală din apropiere de Dorohoi și a ajuns la spital la mijlocul săptămânii, în timp ce preotul se afla deja internat la Botoșani, încă din weekend-ul trecut.

Părintele, de 39 de ani, ar fi mers la medici la sfârşitul lunii trecute din cauza unor dureri de spate. Acesta nu avea simptome de coronavirus. Pe 30 martie acesta a fost externat, însă la o săptămână a ajuns în stare gravă la spital, ulterior fiind confirmat cu COVID-19.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...