Doliu în muzica populară românească – Violonistul Doru Farcaş a plecat la ceruri

0

Muzica populară românească este din nou în doliu. După Anton Achiţei, a plecat să întregească orchestra de rapsozi din ceruri violonistul Doru Farcaş. Originar din Bilca – Suceava, violonistul şi creatorul de folclor a cântat zeci de ani alături de Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor”, dar şi de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”.

Vestea plecării din această lume a violonistului Doru Farcaş i-a mâhnit pe toţi cei care l-au cunoscut, apreciat, cei care au avut multe momente în care şi-au trăit bucuriile sau dorurile însoţiţi de sunetul viorii îndrăgitului instrumentist.

„A suit la ceruri un mare violonist, un artist desăvârșit, un creator de folclor care lasă în urma sa un repertoriu instrumental impresionant.

Doru Farcaș a fost solist instrumentist al Orchestrei Populare <Rapsozii Botoșanilor>. Nu ne rămâne decât să ne rugăm ca bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!”, este mesajul transmis de Colectivul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor”.

Artistul a plecat la ceruri în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Dumnezeu să te odihnească, Doru! Pentru sufletul tău bun şi pentru bucuria pe care ai adus-o tuturor!”, este mesajul Elenei Mândrescu.

„Instrumentist de valoare şi un om cu caracter. Drum lin, prieten drag! Să-ți fie țărâna ușoară! Dumnezeu să te așeze la loc de cinste în împărăția lui!”, a scris pe o reţea de socializare Valentin Popa.

Sunt doar două dintre mesajele transmise de cei care l-au apreciat şi regretă plecarea din această lume a violonistului Doru Farcaş.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Deja ai votat!
se încarcă...