Cod galben de ploi și vijelii

0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de averse, vijelii şi descărcări electrice, valabilă în 12 judeţe, printre care și județul Botoșani.

Conform prognozei, astăzi, între orele 13:00 – 21:00, în Dobrogea, în jumătatea estică a Munteniei, respectiv în estul şi sudul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 60 – 70 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Vreme urâtă de 1 Mai

Totodată, meteorologii au emis o informare de vreme rea ce intra în vigoare de vineri la orele prânzului şi care va acoperi majoritatea regiunilor.

Astfel, în intervalul 1 mai, ora 12:00 – 4 mai, ora 22:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

În prezent, este în vigoare o informare de instabilitate atmosferică, valabilă în majoritatea regiunilor, până joi seara, la ora 22:00. În acest interval, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi punctiform, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp.

ANM notează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizarea emisă miercuri.

Deja ai votat!
se încarcă...