Ploi și grindină în nordul județului (video)

0

Furtunile și ploile anunțate de meteorologi s-au dezlănțuit în nordul județului, care a și fost timp de o oră sub avertizare Cod portocaliu de ploi și grindină.

La Adășeni, grindina și ploaia s-a abătut în preajma prânzului. „A venit ca un perete de apă și credeam că o să măture tot în cale. Natura terenului a făcut ca apa să băltească pe câmp și să intre imediat în pământ”, a declarat un botoșănean, care a adăugat că gheața care a căzut a fost măruntă și nu a provocat pagube.

Specialiștii în agricultură susțin că zilele viitoare se vor putea vedea pagubele create de ploi, dar cel mai probabil fermierii vor trebuia să refacă pe capete tarlalele pe care le-au cultivat.

Ploi importante cantitativ s-au înregistrat și la Havârna, unde s-a ajuns la 25 de litri/metru pătrat. În celelalte comune ale județului s-au înregistrat între 10 și 15 litri/pătrat.

„Apa aceasta este o mare bucurie pentru fermieri și noi toți cei care lucrăm în agricultură. Ea a intrat în stratul 0-20 de centimetri, în ogor, acolo unde aveau plantele rădăcinile, adică acolo unde era cea mai mare nevoie”, a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani, care speră ca ploile prognozate zilele viitoare „să fie curate”, fără grindină, pentru că aportul de apă este binevenit în această perioadă.

Deja ai votat!
se încarcă...