Dosare penale prinse în plasele braconierilor de pe Prut (video)

0

Braconierii nu au nicio limită. În ciuda controalelor tot mai dese din ultima perioadă, aceștia au dat din nou năvală pe Prut și au încercat să prindă cu plasele pește, deși suntem încă în perioadă de prohibiție.

Membrii AJVPS au înmulțit patrulările pe Prut, Siret și pe celelalte ape din județ pentru a-i mai domoli pe braconieri

Membrii și angajații Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Botoșani, împreună cu polițiștii de frontieră, au prins în flagrant în această dimineață patru braconieri în misiuni diferite la Sadoveni (Manoleasa), Mitoc și Liveni (Manoleasa). „Au fost prinși pe mal, când încercau să tragă plasele din Prut patru bărbați. Li s-au întocmit dosare penale, le-am confiscat aproape un kilometru de plasă și am eliberat în Prut 37 de kilograme de pește”, a declarat Cosmin Humelnicu, președintele AJVPS Botoșani, care a ținut să le mulțumească polițiștilor de frontieră pentru colaborare.

Prutul esre Raiul braconierilor

Acesta nu este un caz similar, săptămâna trecută, fiind prinși braconând din bărci pe Prut, tot în aceeași zonă Sadoveni (Manoleasa) și Ripiceni, alți bărbați. Într-o altă acțiune, la Mitoc, alți cinci botoșăneni au fost surprinși în flagrant de poliţiştii de frontieră în timp ce pescuiau ilegal în Prut, cu o plasă neautorizată lungă de 50 de metri şi lată de doi metri. Aceștia reușiseră să prindă aproape 60 de kilograme de pește. Chiar dacă întreaga captură a fost deversată în râu, ei sunt anchetați penal pentru braconaj piscicol. Barca pneumatică din care braconau și „uneltele de pescuit” pe care le aveau asupra lor au fost confiscate.

Braconierii care acționau pe Barajul Rogojești au rămas fără doi kilometri de plase

De asemenea, tot săptămâna trecută, în noaptea de luni spre marți, la ora 3:00, lucrătorii AJVPS au reușit să scoată din lacul de la Rogojești, aflat în administrarea Apă Siret, peste doi kilometri de plasă monofilament din care au eliberat peste 40 de kilograme de pește. „Chiar dacă nu i-am prins pe braconieri, măcar au simțit că știm ce fac, cu ce se ocupă și când acționează. Avem indicii despre cei care braconau acolo, dar vom căuta să strângem și probe, pentru că nu este normal ca noi să populăm apele cu pește și ei să braconeze, mai ales în perioadă de prohibiție. Dacă-i vom prinde, vor primi sancțiunile maxime prevăzute de lege”, declara, atunci, Cosmin Humelnicu.

+9 -1
se încarcă...