Parohia „Izvorul Tămăduirii”, la ceas aniversar

0

Astăzi, 1 mai, Parohia „Izvorul Tămăduirii” marchează 23 de ani de la înființare. „Parohia noastră s-a înfiinţat în conformitate cu Decizia Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, în ședința din data de 1 mai 1997, prezidată la acea vreme de Înaltpreasfinţitul Daniel, Arhiepiscop al Iașilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, având hramurile <Izvorul Tămăduirii> şi <Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie>. Mulțumim tuturor credincioșilor din parohie și tuturor colaboratorilor care au susținut, ajutat și contribuit la lucrările și activitățile de la Biserica noastră până acum. Binecuvântăm familiile și casele lor cu sănătate, pace în lume, bucurii și împliniri”, a transmis preotul paroh Ioan Alupoaiei.

Parohia a primit teren de la municipalitatea botoşăneană, prin Hotărâre a Consiliului Municipal, în septembrie 2002. Biserica „Izvorul Tămădurii” a fost construită între anii 2007 – 2013, cu fonduri donate de credincioşi. Potrivit datelor afişate pe site-ul bisericii, în parohie sunt 1188 de familii, totalizând 2802 de persoane.

Pe 5 mai 2016, Biserica „Izvorul Tămăduirii” a primit icoana Maicii Domnului “Portăriţa” (pictată după originalul de la Mănăstirea Iviron). Atunci icoana a fost purtată într-o procesiune pe traseul Strada Săvenilor, Aleea Parcul Tineretului, strada Parcul Tineretului şi Biserică.

Icoana Maicii Domnului „Portăriţa”a fost zugrăvită prin purtarea de grijă a părinţilor români din Sfântul Munte Athos. În mai 2016, icoana a intrat în patrimoniul bisericii, spre cinstirea Maicii Domnului şi spre folosul credincioșilor.

+17 -1
se încarcă...