Zone de agremente păzite. Petrecăreți fugăriți cu poliția (VIDEO)

0

Zona Cornișa, de la marginea municipiului Botoșani, una dintre cele mai căutate de botoșăneni pentru petreceri în aer liber și pentru ieșirile la grătare, a ajuns să fie păzită de forțele de ordine. În contextul măsurilor dispuse de autorități, pentru combaterea epidemiei de coronavirus, zeci de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost trimiși acolo, dis de dimineață, pentru a supraveghea zona. Echipajele sunt dotate inclusiv cu câini de însoțire, pentru a descuraja orice încercare a localnicilor de a încălca restricțiile.

În ciuda măsurilor dispuse, s-au găsit doi botoșăneni care să meargă în zona Pacea încercând să-și aducă aminte de vremurile de altă dată. Cu bagajele în mâini, cu micii pregătiți pentru grătar și cu pet-urile de bere, aceștia nu au mai apucat să instaleze pentru că au fost abordați imediat de polițiști, care i-au luat la întrebări.

Încă de zilele trecute polițiștii au anunțat că accesul va fi restricționat în toate zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde, inclusiv zona Pacea, Baisa, Ipotești sau Rediu. „Anul acesta, toţi trebuie să abordăm altfel 1 Mai şi să respectăm distanţarea socială, restricțiile prevăzute de Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, care a adăugat că cei care încalcă restricțiile riscă amenzi de la 2.000 la 20.000 de lei. În plus, echipajele de poliție rutieră și ordine publică, împreună cu jandarmi, polițiști locali și militari, vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele.

„Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte eforturile colective depuse în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie”, a adăugat Delia Nenișcu.

Doar în municipiul Botoșani vor fi 100 de forțe de ordine publică, în timp ce în județ vor acționa peste 300 de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali.

Deja ai votat!
se încarcă...