spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTUrban Serv va încheia un nou contract cu municipalitatea pe salubrizare străzi

Urban Serv va încheia un nou contract cu municipalitatea pe salubrizare străzi

Muncitorii şi utilajele Urban Serv vor salubriza încă cinci ani străzile din municipiul Botoşani. Acest contract include activităţi de măturat, spălat, stropit şi întreţinut căile publice, curăţat şi transportat zăpada de pe căile publice şi menţinerea acestora în funcţiune pe timp de polei şi îngheţ.

Consilierii municipali botoşăneni vor dezbate în şedinţa din 4 mai proiectul vizând aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare din municipiul Botoşani, a Studiului de oportunitate şi alegerea modalităţii de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare al municipiului.

Potrivit proiectului, modalitatea de delegare a gestiunii acestui serviciu este gestiunea direct. Practic, municipalitatea nu va mai organiza licitaţie pentru atribuirea acestui contract, reprezentanţii primăriei motivând că Urban Serv întruneşte condiţiile legale pentru a primi contractual, durata acestuia fiind de cinci ani.

Până acum, Urban Serv a asigurat salubrizarea oraşului în baza unui contract încheiat în anul 2007, prelungit în 2015 pentru încă patru ani. Contractul a expirat în iulie 2019, perioadă în care la nivelul deliberativului local au existat multe contre politice. Tabăra social democrată susţinea că Urban Serv trebuie să primească în continuare acest contract, în timp ce poziţia unor şefi din primărie era aceea că municipalitatea trebuie să organizeze licitaţie. Ulterior, s-au tot trimis adrese la Consiliul Concurenţei şi ANRSC, activitatea rămânând tot la Urban Serv, fiind aprobată o prelungire cu trei luni şi o alta pentru o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an.

Pe 31 ianuarie 2020, Consiliul Local a votat pentru încheierea contractului cu Urban Serv pe salubrizare, deszăpezire străzi (încheiat în octombrie 2019 – n.r.), însă, potrivit legii, operatorul a avut obligaţia de a presta aceste activităţi încă 90 de zile.

Tot în ianuarie, deliberativul local a luat act de intenţia Urban Serv de a renunţa la administrarea pieţelor şi cimitirelor, deşi contractul expiră în toamna acestui an. Municipalitatea va înfiinţa un nou serviciu de administrare a pieţelor şi cimitirelor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...