Urban Serv va încheia un nou contract cu municipalitatea pe salubrizare străzi

0

Muncitorii şi utilajele Urban Serv vor salubriza încă cinci ani străzile din municipiul Botoşani. Acest contract include activităţi de măturat, spălat, stropit şi întreţinut căile publice, curăţat şi transportat zăpada de pe căile publice şi menţinerea acestora în funcţiune pe timp de polei şi îngheţ.

Consilierii municipali botoşăneni vor dezbate în şedinţa din 4 mai proiectul vizând aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare din municipiul Botoşani, a Studiului de oportunitate şi alegerea modalităţii de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare al municipiului.

Potrivit proiectului, modalitatea de delegare a gestiunii acestui serviciu este gestiunea direct. Practic, municipalitatea nu va mai organiza licitaţie pentru atribuirea acestui contract, reprezentanţii primăriei motivând că Urban Serv întruneşte condiţiile legale pentru a primi contractual, durata acestuia fiind de cinci ani.

Până acum, Urban Serv a asigurat salubrizarea oraşului în baza unui contract încheiat în anul 2007, prelungit în 2015 pentru încă patru ani. Contractul a expirat în iulie 2019, perioadă în care la nivelul deliberativului local au existat multe contre politice. Tabăra social democrată susţinea că Urban Serv trebuie să primească în continuare acest contract, în timp ce poziţia unor şefi din primărie era aceea că municipalitatea trebuie să organizeze licitaţie. Ulterior, s-au tot trimis adrese la Consiliul Concurenţei şi ANRSC, activitatea rămânând tot la Urban Serv, fiind aprobată o prelungire cu trei luni şi o alta pentru o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an.

Pe 31 ianuarie 2020, Consiliul Local a votat pentru încheierea contractului cu Urban Serv pe salubrizare, deszăpezire străzi (încheiat în octombrie 2019 – n.r.), însă, potrivit legii, operatorul a avut obligaţia de a presta aceste activităţi încă 90 de zile.

Tot în ianuarie, deliberativul local a luat act de intenţia Urban Serv de a renunţa la administrarea pieţelor şi cimitirelor, deşi contractul expiră în toamna acestui an. Municipalitatea va înfiinţa un nou serviciu de administrare a pieţelor şi cimitirelor.

+5 -3
se încarcă...