Ziua asistentului medical sărbătorită în lupta cu covid19

Conducerea celui mai mare spital din Moldova, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Botoșani a emis marți un comunicat prin care felicită și laudă munca uneia din cele mai muncite categorii medicale din sistemul sanitar în general, dar mai ales în această perioadă de pandemie.

Iată mai jos comunicatul conducerii SJU.

“Astăzi, 12 mai, sărbătorim asistenții medicali care își desfășoară activitatea în sistemul medical, prilej cu care dorim să exprimam respectul față de activitatea lor si pentru efortul depus în asigurarea asistenței medicale.

Cand toti cetatenii sunt indemnati sa ramana in case, asistentii medicali alaturi de medici si alte categorii profesionale din sistem sunt eroii care lucreaza în fiecare zi, riscându-si şi sacrificându-si propriile vieţi.

Transmitem un gând de apreciere și încredere tuturor asistenţilor medicali, pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, în aceste zile în care cu toții suntem greu încercați.

Este cea mai dificila zi de 12 mai din ultima perioadă, dar împreună vom trece și peste această provocare.

Pentru a-i proteja pe copii, pe părinți, pe parteneri, cei mai mulți dintre cei care lucrează în spitalele cu cazuri de COVID-19 se autoizolează. Întâlnirile sunt tot mai rare, îmbrățișările și săruturile interzise, iar un răgaz de câteva zile acasă, sunt minuni care nu țin prea mult.

Cu zâmbetul ascuns în spatele măștii aceşti oameni cu familii şi rude pentru care îşi fac griji, merg la locul de muncă, pe sectii in spital unde sunt asteptati de pacienti ingrijorati pentru a fi un ajutor pentru ei in lupta cu inamicul invizibil noul coronavirus.

Sperăm însă că nu este departe ziua în care totul se va termina, iar o tură la serviciu se va termina ca înainte – cu o îmbrățișare a copiilor ce îi așteaptă nerăbdători acasă și, cel mai important: fară niciun risc.

Aducem un omagiu tuturor asistentilor medicali, care impreuna cu medicii si alte categorii de personal din serviciile de urgenţe si din celelalte sectoare de activitate.sunt implicati in tratarea si salvarea pacientilor afectati de virusul SARS-COV2

Salutăm curajul vostru, ne rugăm pentru voi si nu vom putea niciodată să vă mulţumim îndeajuns

Mii de mulţumiri pentru munca eroică pe care o depuneţi cu daruire si abnegatie in fiecare zi in slujba pacientilor.

La mulți ani tuturor asistenților medicali!“

Deja ai votat!