Sprijin financiar din partea E.ON pentru Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati”

0

Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” a primit fonduri de la E.ON pentru achiziția de echipamente medicale de protecţie necesare combaterii pandemiei COVID 19. Acest sprijin financiar este binevenit, în condiţiile în care, la nivelul județului Botoșani au fost confirmate aproximativ 600 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar nevoia de echipamente de protecție adecvate pentru personalul medical este ridicată.

Încă de la declararea pandemiei am început să sprijinim spitalele din România pentru a face față acestei lupte dure cu noul coronavirus. Prin gestul nostru dorim să le spunem acestor profesioniști: medici, asistenți și tot personalul medical că îi prețuim și le mulțumim pentru tot ceea ce fac”, a declarat Manfred Paasch, directorul general al E.ON România.

Companiile E.ON au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical. rima acțiune a fost dedicată Spitalului Clinic Județean Mureș, care a primit sprijin pentru achiziția unui echipament complet de testare, specific pentru COVID – 19.

De asemenea, E.ON a decis să acopere, timp de o lună, cheltuielile aferente mesei zilnice pentru personalul medical al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Județean “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, precum și pentru angajații Serviciului Județean de Am-bulanță.

Și Spitalele Clinice de Boli Infecțioase și de Pneumologie din Iași, alături de Spitalul de Urgență ”Sfântul Spiridon” din Iași, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” și Spitalul Județean de Urgență din Cluj Napoca, precum și Spitalul Municipal Rădăuți sunt susținute de E.ON pentru achiziția de echipamente medicale și de pro-tecție, respectiv medicamente necesare asigurării serviciilor medi-cale.

La Arad, Deva, Neamț și Satu Mare, E.ON a donat Spitalelor Jude-țene de Urgență sute de măști și combinezoane medicale cu grad înalt de protecție, destinate medicilor și asistenților care continuă să lupte pentru pacienți și trebuie să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

Prin Campania „Dăruieşte Lumină”, E.ON va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19.

Totodată, continuă la nivelul angajaților acțiunea de strângere de fonduri pentru spitale, iar compania va dubla suma colectată.

Deja ai votat!
se încarcă...