vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTSprijin financiar din partea E.ON pentru Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati”

Sprijin financiar din partea E.ON pentru Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati”

Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” a primit fonduri de la E.ON pentru achiziția de echipamente medicale de protecţie necesare combaterii pandemiei COVID 19. Acest sprijin financiar este binevenit, în condiţiile în care, la nivelul județului Botoșani au fost confirmate aproximativ 600 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar nevoia de echipamente de protecție adecvate pentru personalul medical este ridicată.

Încă de la declararea pandemiei am început să sprijinim spitalele din România pentru a face față acestei lupte dure cu noul coronavirus. Prin gestul nostru dorim să le spunem acestor profesioniști: medici, asistenți și tot personalul medical că îi prețuim și le mulțumim pentru tot ceea ce fac”, a declarat Manfred Paasch, directorul general al E.ON România.

Companiile E.ON au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical. rima acțiune a fost dedicată Spitalului Clinic Județean Mureș, care a primit sprijin pentru achiziția unui echipament complet de testare, specific pentru COVID – 19.

De asemenea, E.ON a decis să acopere, timp de o lună, cheltuielile aferente mesei zilnice pentru personalul medical al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Județean “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, precum și pentru angajații Serviciului Județean de Am-bulanță.

Și Spitalele Clinice de Boli Infecțioase și de Pneumologie din Iași, alături de Spitalul de Urgență ”Sfântul Spiridon” din Iași, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” și Spitalul Județean de Urgență din Cluj Napoca, precum și Spitalul Municipal Rădăuți sunt susținute de E.ON pentru achiziția de echipamente medicale și de pro-tecție, respectiv medicamente necesare asigurării serviciilor medi-cale.

La Arad, Deva, Neamț și Satu Mare, E.ON a donat Spitalelor Jude-țene de Urgență sute de măști și combinezoane medicale cu grad înalt de protecție, destinate medicilor și asistenților care continuă să lupte pentru pacienți și trebuie să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

Prin Campania „Dăruieşte Lumină”, E.ON va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19.

Totodată, continuă la nivelul angajaților acțiunea de strângere de fonduri pentru spitale, iar compania va dubla suma colectată.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...