Dorohoian urmărit internațional de francezi, capturat de polițiști

0

Un dorohoian în vârstă de 41 de ani, dat în urmărire internațională de autoritățile judiciare franceze, a fost capturat de polițiști și urmează să fie extrădat.

Reținut de polițiștii dorohoieni încă din cursul zilei de miercuri, 13 mai a.c., Laurențiu Moșneguțu a fost prezentat ieri în fața magistraților de la Curtea de Apel Suceava, care au dispus arestarea lui în baza mandatului european de arestare emis de Procurorul Public al Curţii din Agen (Franța). „Cel în cauză este suspectat de comiterea mai multor infracțiuni de furt pe teritoriul Franței”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Laurențiu Moșneguțu era căutat de autoritățile judiciare franceze încă din toamna anului trecut. Inițial, polițiștii francezi l-au dat în consemn, după care autoritățile din Hexagon au emis mandatul european de arestare pe numele lui. Dorohoianul a fost dat în urmărire prin Interpol la începutul acestui an și a fost localizat abia săptămâna acesta.

Bărbatul a fost de acord cu extrădarea, însă, în cazul în care în cazul va fi condamnat la închisoare cu executare, el a solicitat să fie transferat în România, pentru executarea pedepsei.

Deja ai votat!
se încarcă...