Asfaltări pe drumurile din nordul județului

0

Două mici sectoare de drum județean vor beneficia de asfalt. Este vorba de DJ 291 D, Cristinești – Ibănești, și DJ 291C, Hilișeu Horia – Pomârla.

În urmă cu două săptămâni au început lucrările de întreținere pe zona de nord a județului cu DJ 292, Dorohoi – Broscăuți, unde s-a turnat covor asfaltic într-un strat până la ieșirea din Broscăuţi. Acum constructorii lucrează la cele două sectoare de drum. „Au început lucrările de asfaltare pe tronsonul de drum județean DJ 29 D ce face legătura dintre comuna Cristinești și comuna Ibănești. Aceste lucrări se vor executa pe o lungime de cinci kilometri… Utilajele au intrat și pe tronsonul de drum județean DJ 291C, Hilișeu – Pomârla, unde se execută lucrări pregătitoare turnării covorului asfaltic. Începând de luni (n.r. – astăzi) se va trece efectiv la turnarea covorului asfaltic într-un strat”, a declarat vicepreședintele CJ, Dorin Birta, cel care răspunde de drumurile județene.

După finalizarea acestor sectoare, pe zona de Nord, se va continua cu porțiuni din DJ 282, Rădăuți Prut – Săveni, DJ 292, Vorniceni – Săveni, și cu DJ 298, Dumeni – Dragalina.

Facem toate eforturile și va desfășura toate acțiunile necesare pentru ca și anul acesta să se ducă la îndeplinire toate obiectivele de investiție în infrastructura drumurilor județene, astfel încât cetățenii județului Botoșani vor beneficia de mai mult confort și siguranță în trafic”, a mai spus Birta.

În acest an, CJ are bugetat pentru lucrările de întreținere și reparații 14 milioane de lei, dar, dacă va fi nevoie, potrivit lui Dorin Birta, la rectificare vor mai fi alocate și alte sume.

+1 -0
se încarcă...