Au reînceput să circule autobuzele interjudețene și trenurile (video)

0

Activitățile reintră uşor, uşor în normal odată cu ridicarea stării de urgență.

Autobuzele interjudețene și trenurile au reînceput să circule.

Încă de dimineață, peronul de călători a autogării Apetrans era plin de oameni care doreau să plece spre capitală, iar cei care nu au avut rezervări au rămas să plece cu trenul. „Am reluat în majoritate cursele pe care le aveam, în special pe interjudețean. Am așteptat ordinul de ministru să vedem cum ne organizăm, iar de dimineață am reluat cursele spre București și Timișoara. Din două curse spre București am făcut una. Am avut cere mare de bilete și dacă va continua așa vom începe să lucrăm la maxim și vom rechema toți angajații din șomaj tehnic. Lumea vrea să circule, după atâta timp de stat din casă”, a declarat Marian Apetrei, administratorul firmei de transport.

În jurul orei 10:00, persoanele care au rămas pe peron s-au îndreptat spre gară în ideea de a pleca spre capitală cu trenul. „Nu am mai mers de mult cu trenul, dar nu am avut rezervare făcut la autobuz, așa că nu am ce face și voi pleca cu trenul”, a declarat o femeie, care aștepta să se facă ora 11:21 să plece prima garnitură din Botoșani spre București. O altă femeie care aștepta să plece spre capitală a declarat că a prins-o starea de urgență la rude, la Draxini, și nu s-a mai putut întoarce acasă. Și ea a ales trenul ac ultimă soluție, după ce nu a mai găsit bilete la autobuz.

Primul tren după o pauză de aproape 50 de zile provocată de pandemia de coronavirus, a intrat ieri, la ora 9:57, în gara Botoșani. A fost garnitura Regio RE 5562 pe relația Suceava Nord – Botoșani. Din ele au coborât doar două-trei persoane și conductorul, vagoanele fiind mai mult goale. Cu toate acestea, CFR a făcut apel la călători „să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în plus, în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători”. „Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat”, precizează CFR Călători.

Persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul sunt obligate să respecte toate prevederile autorităţilor legate de circulaţie și anume să aibă masca de protecţie.

Deja ai votat!
se încarcă...