Unele cadre medicale infectate cu covid s-au crezut semizei (video)

0

Cadrele medicale cu dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor nu au crezut în covid. Aceasta este părerea, managerului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Mavromati, după ce mai mulţi medici şi asistente din cadrul celei mai mari unităţi sanitare s-au îmbolnăvit cu covid19 şi au şi îmbolnăvit colegi sau pacienţi.

Din acest motiv, mai multe cadre medicale s-au ales cu dosare penale pentru zădărnicia combaterii bolilor pe perioada stării de urgență. La nivelul județului sunt deschise 13 astfel de dosare penale, iar majoritatea persoanelor anchetate sunt cadre medicale.

Radu Malancea a susținut în cadrul unei conferințe de presă că acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că la începutul pandemiei nici măcar cadrele medicale nu credeau în virusul COVID-19. „La început nimeni nu bănuia că vom ajunge în situația aceasta. Cu rușine, chiar și cadrele medicale nu au crezut chestia asta. Mulți au ascuns starea lor, spunând că „nu am virus, ci o simplă răceală”. Și atunci s-a ajuns la o contaminare între cadrele medicale”, a precizat medicul Radu Malancea, managerul SJU Mavromati.

De altfel, acesta spune că aşteaptă rezultatele anchetelor desfăşurate de procurori în fiecare caz în parte pentru a se stabili vinovatul. „Posibil că unii dintre cei infectaţi s-au crezut nişte semizei. Cei cu dosare penale posibil că s-au crezut semizei. Mulţi au desconsiderat contagiozitatea. EU nu arăt cu degetul. Dar ancheta va decize cine şi dacă este vinovat”, a mai spus medicul Radu Malancea.

+9 -0
se încarcă...