O săptămână cu vreme instabilă

0

Săptămâna pe care o începem astăzi se va caracteriza printr-o vreme mai rece decât în mod obişnuit în întreg județul Botoșani. Temperatura medie a aerului se va situa între 9ºC şi 20ºC, adică va înregistra medii mai mici cu 1ºC-6ºC față de normalul termic al perioadei. Aceasta se întâmplă pe fondul unui cer mai mult noros, care va favoriza apariția ploilor aproape în fiecare zi în diferite zone ale județului. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi locale cu caracter de aversă, dar şi torenţial, acestea fiind însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. De asemenea, cantităţile de apă prognozate pot fi mai însemnate, iar izolat, vor fi condiţii de producere a grindinei.

Ziua de astăzi se anunță cea mai frumoasă a săptămânii. Soarele se va chinui și va reuși pe alocuri să spargă plafonul de nori, și va asigura o temperatură care va oscila între 9ºC și 19ºC. De mâine și până vineri inclusiv, temperaturile maxime scad cu unu-două grade, astfel că maximele vor oscila în jurul a 17ºC, în timp ce minimele din timpul nopților se vor menține pe un platou de 10ºC.

Weekend-ul va aduce o creștere a temperaturilor cu câte două grade în fiecare zi, astfel că sâmbătă sunt așteptate temperaturi maxime de 20ºC, iar duminică de 22ºC tot pe fondul unui cer noros cu posibile precipitații.

În această perioadă, temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 10 centimetri se va încadra între 10ºC şi 19ºC, favorabilă desfăşurării proceselor vegetative la culturile de primăvară înfiinţate în perioada optimă, dar și a celor de toamnă.

+5 -1
se încarcă...