17 oferte pentru cele trei loturi ale drumului județean de o sută de milioane de euro

17 firme sau asocieri de firme doresc să facă drumul strategic, a cărui valoare totală a ajuns la o sută de milioane de euro.

Primul lot al drumului strategic are o lungime de 29,212 kilometri și se întinde de la Șipote (jud. Iași) – limita de județ – Rediu – Răuseni – Călărași, la care se adaugă distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni. Valoarea estimată a acestuia este de 99.573.195,02 lei. Pentru realizarea lui s-au depus cinci oferte din partea unor firme sau asocieri de firme. Liderii acestora sunt: Conest (Iași), Conrec, Danlin XXL (Secuieni – Neamţ), Frasinul (Anieș – Bistrița-Năsăud) și Mavgo Holding (Taşca – Neamţ).

Lotul doi este cel mai lung, 51,194 kilometri, și cel mai scump: 183.914.423,72 lei. El cuprinde axul central al drumului strategic, Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești. Pentru acesta s-au depus șase oferte. Trei din Botoșani, Concept Infrastrade Logistic (fostul Tehnic Asist), Conrec, Cornell’s Floor, și trei din țară: Danlin XXL (Secuieni – Neamţ), Dimex 2000 Company (Rebrișoara – Bistrița-Năsăud) și Mavgo Holding (Taşca – Neamţ).

Tot șase oferte au fost depuse și pentru lotul 3, cel mai scurt. Acesta măsoară 25,859 kilometri, va începe din DN 29D și va avea traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni, iar valoarea maximă oferită de CJ este de 89.904.015,07 lei. Firmele care vor să-l construiască sunt: Conrec, Construct Com Botoșani, Danlin XXL (Secuieni – Neamţ), Frasinul (Anieș – Bistrița-Năsăud), Mavgo Holding (Taşca – Neamţ) și Özaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.

Mă bucur extrem de mult că avem cel puțin cinci oferte pentru fiecare lot în parte. Avem oferte și de la constructori botoșăneni, și de la firme mari din țară, dar și de la firme internaționale. Sunt mai multe asocieri și cred că de această dată se va finaliza cu succes licitația. Eu sper ca firme puternice, cu potențial, să câștige și în această vară să se apuce de lucru, pentru că drumul strategic este foarte important pentru județul Botoșani”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele CJ responsabil cu drumurile județene.

Deja ai votat!