Veste uriașă pentru drumul strategic

0

În sfârșit și drumul strategic și-a găsit pețitori.

Astăzi, tensiunea a atins cote maxime în sediul Consiliului Județean (CJ). A fost ziua ultimei șanse pentru drumul strategic, cea mai importantă investiție a județului în materie de infrastructură din ultimele trei decenii. Chiar și Costică Macaleți, președintele CJ, era puțin tulburat deși până acum a fost impasibil la eșecurile pe bandă rulantă a licitațiilor pentru drumul strategic. Ca niciodată, pe biroul său se puteau zări capturi de pe platforma de achiziții publice cu licitația drumului de o sută de milioane de euro.

Într-un târziu a venit și ora 15:00, când comisia de achiziții din cadrul CJ a putut vizualiza ofertele depuse. Și, de această dată, spre ușurarea tuturor, a și avut ce vedea: în total, pe cele trei loturi fiind depuse nu mai puțin de 17 oferte. „Mă bucur extrem de mult că avem cel puțin cinci oferte pentru fiecare lot în parte. Avem oferte și de la constructori botoșăneni, și de la firme mari din țară, dar și de la firme internaționale. Sunt mai multe asocieri și cred că de această dată se va finaliza cu succes licitația. Eu sper ca firme puternice, cu potențial, să câștige și în această vară să se apuce de lucru, pentru că drumul strategic este foarte important pentru județul Botoșani”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele CJ responsabil cu drumurile județene.

Valoarea estimată este de 373.391.633,81 lei, la care se vor adăuga neprevăzutele și TVA ceea ce va duce costul întregului proiect spre 475.545.296,02 lei, conform indicatorilor tehnico-economici stabiliți de CJ.

+20 -2
se încarcă...