Frână politică pusă proiectului care vizează construirea unui nou Lidl în locul societăţii Rapsodia Conf

♦ Proiectul vizând realizarea unui nou Lidl şi a două blocuri, în locul societăţii la care consilierul PSD Mihai Tincu este acţionar, a fost respins astăzi, în şedinţa Consiliului Municipal
♦ Cei care au votat împotrivă sau s-au obţinut au fost consilierii liberali

0
În locul sediului Rapsodia Conf ar urma să fie ridicate un nou centru comercial şi două blocuri

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal vizând construirea unui centru comercial Lidl, dar şi a două blocuri, în locul sediului societăţii Rapsodia Conf, a picat la vot, în şedinţa de astăzi a deliberativului local. Proiectul a întrunit 11 voturi „pentru” date de social democraţii Daniela Trişcă Vicol, Ioan Brânzei, Călin Bosovici, Gabriel Tanasă, Silvia Diaconu, Andreea Buiuc, Cosmin Andrei, Laurenţiu Maftei, Marian Murariu, Vasile Chiru, Daniela Cristina Roşu (consilier exclus din PSD). Au votat împotrivă liberalii Cătălin Boboc şi Andrei Amos şi s-au abţinut de la vot liberalii Maricel Maxim, Marius Oroşanu, Cătălina Lupaşcu, Ştefan Mihai, Eugen Ţurcanu, Paul Octav, Daniel Botezatu, Gabriel Alecsandru şi Iulian Blaga. Mihai Tincu a anunţat că nu votează, fiind vorba despre un proiect care vizează o investiţie derulată de societatea la care este acţionar.

Proiectul a primit aviz nefavorabil şi din partea comisiei de urbanism. Din această comisie fac parte Marian Murariu, Gabriel Alecsandru, Mihai Tincu, Cătălin Boboc şi Daniela Cristina Roşu. Ieri, când s-a întrunit comisia, Mihai Tincu nu a votat, Daniela Cristina Roşu a absentat, cei doi consilieri au votat împotrivă şi doar Marian Murariu a votat pentru. În aceste condiţii, a rezultat un aviz nefavorabil din partea comisiei.

Respingerea proiectului nu înseamnă că investiţia nu se va realiza, existând posibilitatea ca proiectul să fie reanalizat într-o altă şedinţă a Consiliului Municipal.

Obiecţii de la reprezentanţii societăţilor Serconf şi Interprises

Reprezentanţii Serconf şi Interprises, două societăţi direct învecinate cu Rapsodia Conf pe latura de Vest şi Nord – Vest, au formulat obiecţiuni privind modul de desfăşurare a informării şi consultării publicului, având în vedere starea de urgenţă. Obiecţiunile au fost transmise pe 25 martie, respectiv 31 martie şi făceau trimitere la faptul că documentaţia nu poate fi consultată la sediul primăriei, deşi aceasta a fost postată pe site-ul primăriei. „Informarea şi consultarea publicului nu are ca scop obţinerea de acorduri din partea celor informaţi pentru a se aproba documentaţiile de urbanism, ci au rolul de a primi observaţii şi propuneri din partea celor interesaţi referitoare la configurarea obiectivului, astfel încât să nu fie încălcate drepturile proprietarilor învecinaţi şi pentru a se remedia eventualele disfuncţionalităţi ale zonei, aprobarea unei documentaţii de urbanism având un parcurs prevăzut de legislaţia în vigoare. Documentaţiile sunt asumate de specialişti elaboratori atestaţi în domeniu”, au explicat reprezentanţii Serviciului urbanism din cadrul primăriei. Potrivit acestora, documentaţia este în regulă, s-a primit aviz favorabil din partea Ministerului Culturii, fiind respectaţi parametrii tehnici solicitaţi prin certificatul de urbanism şi toate avizele.

Centru comercial şi blocuri în locul Rapsodia Conf

Sediul Rapsodia Conf şi clădirile conexe vor fi demolate, după ce în Consiliul Municipal va fi aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ), urmând ca pe acel teren să fie realizate două investiţii.

În prima etapă, va fi ridicat un nou magazin de aproape 2.200 de metri pătraţi, cu o parcare de 120 de locuri. 10% din suprafața totală va fi amenajată cu spații verzi. În a doua etapă, pe alți 2.000 de metri pătraţi, se vor ridica două blocuri cu locuințe colective, cu regim de înălțime parter plus trei etaje, cu etajul patru retras, cu spații comerciale la parter.

 

Deja ai votat!
se încarcă...